Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Winelovers Wine Awards - Ezeket a díjnyertes borokat ajánljuk

A Winelovers Wine Awards a „Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor” kiválasztásból lett nemzetközi borverseny, melyre 14 országból 623 tételt neveztek a borászatok.

A zsűriben többek között a nemzetközi borvilág olyan nagyobb nevű szakemberei bíráltak, mint Essi Avellan, a pezsgők egyik legavatottabb Master of Wine szakértője, Rose Murray Brown MW, aki a cabernet franc-ról tartott mesterkurzust, Elizabeth Gabay MW, a rozé specialista, Lenka Sedlackova MW, a görög borok szerelmese, Czinki Tamás, hazánk egyetlen Master Sommelier-e. Az 555 érmes bor közül 62 kapott aranyérmet (90-95 pont), melyek közül a legmagasabb pontszámot a tokaji aszúk érték el. A kínálatunkban szereplő pincészetek közül a Holdvölgy Culture 2017, valamint a Pelle Pincészet 6 Puttonyos Aszúja is 93 pontot kapott.

További díjnyertes borok a kínálatunkban:

Royal Tokaji Aszú 6 puttonyos 2017 - Illatában gazdag, intenzív; narancsos és fűszeres jegyekkel. Nagyon finom és elegáns bor, melynek gazdagságát tökéletes sav egyensúlyozza. Ízében telt, visszaköszönnek a kellemes fűszeres jegyek és az őszibarack.

Incantalupi Negroamaro 2018 - Sötétbordó szín. Illata közepesen intenzív, a meggy és a csokoládé mellett egy kis bőrösség is felfedezhető. Közepesen hosszú ízében érett szamóca, cigánymeggy, bors és finom hordófűszerek. A versenyen elnyerte a legjobb olasz bor díját.

Ca del Sette Amarone della Valpolicella 2018 - Olaszország egyik legismertebb bora passito eljárással készül, aminek a lényege, hogy a leszüretelt fürtöket további 3 hónapig farácson szárítják, majd ezután préselik. Az így kapott bor, az eljárásnak köszönhetően, nagy koncentrációjú, igazi különlegesség. A korty selymes, telt és szinte végtelenül hosszú. Az íze, csakúgy, mint az illata, nagyon komplex, percről percre újabb élményt ad.

Fehérvári Somlói Juhfark Reserve 2020 - A Juhfark Reserve-ben a Somló hamisítatlan jegyeit, valamint a hazai tradíció és a külföldi borkultúra előremutató szellemiségét ötvöző, igazi kozmopolita ital született: extravagáns és kifinomult egyszerre, mely a palackos érlelés során csak még teljesebbé válik.

Füleky Tokaji Furmint Mestervölgy 2018 - Tarcal löszös nyiroktalaján termett szőlőből készült, kis tölgyfahordóban erjedt, és finomseprőn érlelődött hat hónapon át. Lágy őszibarackos kezdet, majd ízében vanília, marcipán és déligyümölcsök, kerek lecsengéssel.

Günzer Tamás Rosé Cuvée 2021 - A villányi borvidék legjellemzőbb kék szőlő fajtáiból készült, intenzív epres, málnás jegyekkel rendelkező, friss, üde, fiatalos rosé bor, ízét a hozzáadott kevés szén-dioxid teszi kellemesebbé, légiesebbé.

Steigler Prémium Syrah 2020 (BIO)A Best of Syrah díjat is elnyerő bor illatában a fűszeres, meggyes jegyek, ízében az érett olajbogyó, a csillámpalás ásványosság és a finom hordóhasználat alkotnak ásványos egységet.

Takler Szenta-hegyi Cabernet Franc 2018 - Rendkívül izgalmas és lendületes bor. Illatában és ízvilágában is az erdei gyümölcsök, legfőképpen az áfonya és az érett feketeszeder a legmeghatározóbbak. Telt és gazdag, érett tanninokkal és finom fahordós jegyekkel.

Tornai Top Selection Grófi Hárslevelű 2019 - A bor illatában hársvirág, méz, hordófűszerek keverednek virágos, herbális jegyekkel. Ízében rendkívül összetett, mézes, krémes és végtelenül hosszú, gazdag, testes bor.

Vylyan Villányi Franc 2017 - Mély, érett, puha, mégis elegáns illat és korty jellemzi. Összetettségét hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják. Tanninjai markánsak, de mégis bársonyosak és elegánsak.  Beltartalma miatt most és akár tíz év múlva is élményt nyújt fogyasztójának.

Tűzkő Chardonnay barrique 2019 - A Best of Chardonnay díjas bor magas extrakt tartalmú testes és karakteres. A chardonnay gyümölcsösen üde ízvilágát kiemeli és tovább gazdagítja a barrique hordók kellemes vanília és fahéj, alma, érett füge illata és aromája.

Bujdosó Kapitány Irsai Olivér 2021A Best of Irsai Olivér díjas bort élénk zöld fehér szín, muskotályos, virágos rétre emlékeztető intenzív illat jellemzi. Zamataiban élénk savak és a frissen szedett szőlő jegyei mutatkoznak.

Haraszthy Sauvignon Blanc 2021 - Az újvilági sauvignon blanc-ok jegyeit hordozza magán. Illatában citromhéj, lime, csalán, bodza és vágott fű. A korty élénkségét a feszes savak és az illatra rímelő aromavilág alkotja. Koncentrált, lendületes bor kifinomult textúrával, lecsengése gyümölcshangsúlyos.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.