Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Winelovers Top100 legjobb fehérborok és pezsgők

Az idén a Winelovers több mint 200 borászat 600 tételét tesztelve alkotta meg a Top 100 magyar bor listáját, melyen a prémium és szuperprémium borok mellett a mindennapi fogyasztásra szánt tételek is szerepelnek. A listából válogatva célunk, hogy segítsünk a vásárlási döntés meghozatalakor a kívánt minőség vagy ár-érték arány kiválasztásában.

Legjobb fehérborok

Gróf Degenfeld Terézia Hárslevelű 2018 - Kellemes, elsőre gyümölcsös aromái egyszerre idézik az édes mandarin citrusos és a vanília édeskés illatát, de a háttérben egy csepp virágméz és a hordós jegyek is felfedezhetők. A selymes kortyban az új tölgyfahordós érlelés jegyeit enyhe ásványosság egészíti ki. A közepesen hosszú lecsengésében a narancshéj és a szegfűszeg fűszeres aromái dominálnak.

Kovács Nimród Chardonnay Battonage 2017 – Illatában klasszikus chardonnay jegyek: érett körte, barackbefőtt, citrusok, amelyet némi joghurtosság, mandulavirág és narancshéj egészít ki. Érezhetően éretten szedték a hozzávaló szőlőt, szájban kerek, telt és krémes. Újvilági borvidékeket idéző, modern és profin elkészített chardonnay.

Kreinbacher Öreg Tőkék Bora 2018 - Illatában érett körte, fehérhúsú és déli gyümölcsök, némi méz. Ízében finom citrusokkal és sóssággal egészülnek ki az aromák. Harmonikus, egészen testes bor, amelynek összetettsége a somlói karaktert hozza.

Dobosi BIO Háromszög Olaszrizling 2019 - Idősebb, 25-30 éves tőkék bora, ennek megfelelően komplex ízvilágú. Fahordós illatjegyek, kókuszos-füstös illat. Kortyolva azonnal betölti a szájat, krémes, hosszú, ásványos bor. 

Tornai Top Selection Apátsági Furmint 2019 - Illatában levendula, aszalt gyümölcsök, túlérett jegyek dominálnak. A tölgyfahordós aromák mellett karakteres ásványosság, érett gyümölcsök, alma, körte és jó savgerinc jellemzi. Hosszú utóíze, komplexitása izgalmas bort mutat, érlelhetősége kiemelkedő.

Kovács Nimród SKY Furmint Nagy-Eged 2017 - Elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé.

Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2020 - Szőlős, virágos, fehérhúsú gyümölcsökre emlékeztető aromák csalogatnak kóstolásra. Telt, zamatokban gazdag a korty, melyet leginkább a gyümölcsökre és virágokra emlékeztető jegyek tesznek felejthetetlenné.

Kamocsay Prémium Ihlet Cuvée 2020 – Új-zélandias, bodzás, grapefruitos illat. Sauvignonos jelleg, vegetális korty, komoly alkohol és test. Szerkezetre izgalmas és összetett tétel, nem csak a maga műfajában mérve.

Koch Frisch Irsai Olivér 2020 - A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott tétel. Elegáns, illatában a bodza és a fehér virágok dominálnak. Ízében telt és gyümölcsös.

Legjobb édesborok

Szarka Pince Tokaji Aszú 6 puttonyos 2017 – Nagy évjárat aszúja egy kisebb, szerény mádi pincéből. Sokrétű, szuper prémium aszú illat, fehércsokis nemességgel. Nagy édesség, szép hordó, vibráló sav, nagyon fiatallos szerkezet jellemzi (a kor is jól fog állni neki). Nemaz első év, hogy a verseny legtündöklőbb aszúja.

Royal Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016 - Illatában gazdag gyümölcsösség, sárgabarack és fűszerek, ízében füge és barack jellemzik, szép botritys jegyekkel. Kiegyensúlyozott édességét ropogós savai szépen egészítik ki, üde friss érzettel párosulva, hosszú lecsengéssel.

Disznókő Tokaji 6 puttonyos Aszú 2015 – Áradóan intenzív desszertbor. Aromatikájában szárított füge és datolya, narancsszörp, a kortyban earl grey teás, bergamotos kesernye birkózik a jelentős cukortartalommal - sikerrel. Atipikus, ezzel együtt zseniális aszú!

Royal Tokaji Édes Szamorodni 2017 - Illata finom, elegáns, fűszeres és kellemesen friss, melyben a citrusok dominálnak. Gyümölcsös, mézes ízek egy csipetnyi őszibarackkal fűszerezve. Könnyed elegancia és lekerekedett savak jellemzik. Gyönyörű az egyensúlya, hosszú lecsengéssel.

Áts Károly Aszú 2016 - Nagyon gazdag, tartalmas aszú. Illata intenzív, megnyerő telis-tele aszalt gyümölcsökkel. Ízében is izgalmas, a szokásos aszalt gyümölcsökön túl, finom keleti fűszerek teszik teljessé az ízképet.

Gróf Degenfeld Szamorodni Selection 2017 - Illata komplex, fűszeres, enyhén mézes, valamint megjelenik narancshéj, sárgadinnye, és ananász. Ízében a sárgabarack és a törökméz erőteljes párosa mellett, kiegészül a narancsos csokoládé aromájával, továbbá méhviasszal. A határozott savak, szép egyensúlyt alkotnak a maradék cukorral. Hosszú lecsengésű desszert bor.

Pelle Szamorodni édes 2017 - A Pelle Pince legújabb édes szamorodnija, mely színében gyönyörű mélysárga. Illatában citrusok és muskotályos jegyek fedezhetőek fel. Szájban a friss savak könnyedsége és a harmonikus édesség párosa találkozik.

Gizella Pince Édes Szamorodni 2018 – Gazdag, sokrétű illat és íz, melyben a méz, friss dohány, a körtebefőtt, a pomelo és az édes virágos jegyek dominálnak. Kóstolva telt, gazdag, példás sav-cukor aránnyal. A korty végi sós-édes játék pedig igazi ajándék.

Legjobb pezsgők

Sauska Tokaj Pezsgő Rosé Brut - Ragyogó cseresznyeszín eleven, egyenletes gyöngyözéssel. Telt és kirobbanóan gyümölcsös, illatában rózsaszirom és licsi. Kandírozott grapefruit, tört rózsabors és eper vibrál a friss, tiszta kortyban.

Kreinbacher Pezsgő Brut Classic - Fehérhúsú gyümölcsök, némi virág és keksz – már illatában ígéretes aromákat sorakoztat fel. Ízében a frissítő grapefruit és lime mellett barack érződik, részletgazdag karakterét briós, mogyoró, némi só fokozza. Habzása kellemes és kitartó, miközben a dosage ideális egyensúlyt biztosít. 

Gróf Degenfeld Furmint Pezsgő Extra Brut 2017 - Illatában a furmint gyümölcsös jegyei és a krémesség mellett megjelenik a tokaji ásványosság, a dűlő mineralitása. Amikor belekóstolunk, finoman gyöngyöző apró buborékok öntik el a szánkat, s közben a zamatos, roppanós zöldalma friss, vibráló ízét érezhetjük.

Molnár Borház Paulus Rosé Brut Pezsgő – Kellően intenzív és kifejező illatában eper és szamóca. Kóstolva kedves, jó ivású, a buborékok jó szerkezetűek, kellően krémesek.Harmonikus, gyümölcsös korty, lendületes savakkal.

Gedeon Sárfehér Pezsgő Brut (méthode traditionelle) – Balzsamos, rózsás, illatos jelleg után fűszeres, mentás, birses korty. Nagy buborékok és erős habzás jellemzi, de a fajtától érezhetően egyáltalán nem áll távol a buborékok világa sem. Igazi meglepetés a pohárban.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.