Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Winelovers Top 100 legjobb magyar rozék és vörösborok

Az idén a Winelovers több mint 200 borászat 600 tételét tesztelve alkotta meg a Top 100 magyar bor listáját, melyen a prémium és szuperprémium borok mellett a mindennapi fogyasztásra szánt tételek is szerepelnek. A listából válogatva célunk, hogy segítsünk a vásárlási döntés meghozatalakor a kívánt minőség vagy ár-érték arány kiválasztásában.

Legjobb rozék

Pannonhalmi Tricollis Rosé 2020 – Testes és krémes, mély és komplex rozé.

Schieber Syrah Rosé 2020 - Piros bogyós erdei gyümölcsök kiegészülve egy kis mentával. Lágy, könnyű, gyümölcsös ízvilág.

Lelovits A Csudabogár 2. Syrah Rosé 2020 – Tiszta, behízelgően kedves illat. Élénk savak, fekete szedres, érett piros bogyósok.

Koch Frisch Rosé 2020 - Gazdag illat, málnás, gyümölcsös íz, és a szájban szétroppanó szőlőszem üdesége jellemzi.

Legjobb vörösborok

Vesztergombi Kerékhegy Cabernet Franc 2017 – Erőteljes fűszeresség, aszalt paradicsom, érett piros bogyósok, maszkulin tanninok, hosszú lecsengés étcsokoládés utóízzel.

Szeleshát Nomád 2017 - Szedres, ribizlis illat, fekete fűszerek és íz fás és finoman fanyar jegyekkel, hosszú lecsengéssel.

Takler Szenta-hegyi Cabernet Franc 2017 - Illatában és ízvilágában is az erdei gyümölcsök, legfőképpen az áfonya és az érett feketeszeder a legmeghatározóbbak. Telt és gazdag, érett taninokkal és finom fahordós jegyekkel.

Vylyan Syrah 2015 - Étcsokoládé, meleg tónusú sötét bogyós gyümölcsök (szeder és áfonya, feketecseresznye) jellemzik, frissen őrölt feketeborssal és édesfűszerekkel. Összetett íz-és aromavilága dekantálás vagy szellőztetés után bontakozik ki csak igazán!

Koch Pálma Syrah 2018 – Szeder, szilva, meggy és kékvirágok. Maszkulin karakterű, fajtajelleges syrah, amit érdemes elfektetni néhány évre.

Sauska Cuvée 7 Siklós 2017 - Komplex gyümölcsös, virágos, fűszeres illat, szeder, szamóca, málna, áfonya. Szájban egyensúlyos, besimult, selymes tanninok. Az illatában megjelenő gyümölcsökön túl rozmaring, gyógynövények, erdő. Nagyon friss hosszú utóíz, édes fűszerekkel, egy csipet mineralitással.

Steigler Prémium Kékfrankos 2019 - Testes és sok rétegű, sűrű szövésű és szinte krémes textúrájú bor. Kivételesen gazdag és összetett aromatika, feketecseresznyés-rumosmeggyes alapíz, szerecsendíós fűszeresség, füst. Hosszú lecsengés, ásványosság.  

Tiffán Villányi Cuvée Carissimae 2016 – Izgalmas, tercier aromák jellemzik: ham and eggs, bőrösség, kis avarosság. Már nem a gyümölcsök dominálnak, hanem az összetett, érlelési jegyek. Némi szilva, meggy. A korty harmonikus, arányos szerkezetű, a tanninok integrálódtak, a savak szép tartást adnak a bornak.

Eszterbauer Mesterünk 2017 - Dús gyümölcsösség, fekete erdei bogyósok, szilvalekvár és édesgyökér ánizsossága. Szép, arányos hordóhasználat, ebből finom aromák, vanília, édes fűszerek, pici csoki és kókusz. Dús hibátlan tanninok, vastag gazdag test, sűrű, hömpölygő bor.

Korona Borház Grand Selection Jumurdzsák Egri Syrah 2016 - Meleg, fűszeres és málnás illata egyszerre tüzes és magával ragadó. Meggyes-áfonyás vonalvezetésű, izgalmas bor. Lecsengésében a leheletnyi kesernyés jegy teszi férfiassá ezt a komplex, gyümölcsös, fűszeres syrah-t, s az új fahordós érlelés finomítja a fajtából adódó tüzességet.

Lelovits Adél Cuvée 2017 – Illatában és ízében is elsősorban a gyümölcsökre épít, cseresznyés, ribizlis aromáit szépen díszítik a fahéjas, szegfűszeges, feketeborsos fűszeres jegyek. Harmonikus, komplex és gazdag bor.

Günzer Cabernet Franc 2016 – A Jammertal- és az Ördögárok-dűlők termése két év kishordós érleléssel. Kezdetben leginkább a tölgyfát érezzük tejcsokoládés, tejeskávés aromáival, később szépen jelennek meg az étvágygerjesztő savak és egy ritkán tapasztalható sós-minerális érzet. Paprikás de nem alulérett, könnyen iható vörösbor, univerzális ételkísérő, baráti árcímkével. 

Lisicza Ében 2017 - Illata, akár egy erdei gyümölcskosáré (benne szeder, áfonya és feketeribizli), melyet vanília, cédrus, bors és kakukkfű fűszerez. Az intenzív gyümölcsös jegyek a kortyban is visszaköszönnek, kellemes bársonyos utóíze pedig hosszan megmarad.

St. Andrea Merengő 2017 - Komplex, érett aromavilág. Illatában erdei bogyós gyümölcsök, fekete szeder és áfonya érezhető, kis földes jegyekkel és pici avarral a végén. Telt és kerek a korty, amit szépen kísérnek a vulkanikus és meszes jegyek. Mindent betöltő, hosszú lecsengésű elegáns vörösbor.

Polgár Elixir Cuvée 2012 - A pincészet legnagyobb gondoskodásával készült, kizárólag kimagasló évjáratokban készült csúcsbora! Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és kékfrankos fajták válogatott szemeiből készült, mely mesterien egyesíti a négy fajta legszebb értékeit. A hosszú újhordós érlelésből származó csokoládés, fahéjas aromák harmonikusan simulnak össze az aszalt erdei bogyós gyümölcsök illatával, ízével. Szűrés nélkül palackozva!

Vesztergombi Vintage 2017 - Négy nagy világfajta, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, shiraz kiegészítve a Kárpát-medence egyik fajtájával, a kékfrankossal. Mély, tartalmas tétel, integrált fahordós jegyekkel, Szekszárdra jellemző komoly eleganciával.

Vylyan Villányi Franc 2016 – Elegáns illat és korty, összetett, sokrétű ízében szilva, dohány, csokoládé. Akár 10 év múlva is élmény.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.