Előjegyzés
Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Újdonság kínálatunkban - Domäne Wachau

A Domäne Wachau Roman Horvath MW és Heinz Frischengruber vezetésével Ausztria egyik legjelentősebb pincészetévé nőtte ki magát, amely jellegzetes Wachau-stílusú borokat kínál. A teljes Wachau szőlőterület 30 százalékát (400 hektár) kezeli, beleértve Ausztria legikonikusabb szőlőterületének, az Achleitennek a felét is. Ez az egyetlen olyan pincészet Wachauban, amely a régió összes neves dűlőjéből származó borral rendelkezik. Fő értékeik a kézművesség, a terroir és a precizitás, ahol a természet iránti tisztelet uralja a meredek szőlőkben végzett kemény munkát. Minimalizmus a legmagasabb szintű kézművességgel - ez a wachaui borászat.

A kis parcellákba szerveződött és főként kézzel megművelt birtokokon átlagosan kevesebb mint két hektáron gazdálkodnak, így az egyes parcellák igényeire összpontosíthatnak. Családok generációi dolgoznak Wachau meredek teraszain, és adják tovább az egyes parcellák sajátosságainak alapos ismeretét. Aprólékos kézi munkával és hatalmas tapasztalattal biztosítják a szőlőültetvények ökológiai egyensúlyát és egyre inkább a biogazdálkodásra törekednek. Több mint 150 hektár bio szőlőültetvényével a Domäne Wachau Ausztria vezető szőlőbirtoka.

Roman Horvath Master of Wine és csapata szorosan együttműködik a termelőkkel, és komoly minőségbiztosítási programot vezettek be, mely az egyes dűlőkhöz és évjáratokhoz igazodik. Ausztriában nagyon szigorú bortörvények vannak érvényben, és a Wachau régió a Steinfeder, Federspiel és Smaragd minőségi kategóriákkal még ezeken is túltesz a kompromisszumok nélküli minőség biztosítása érdekében.

Maradandó élmény

A Duna partján húzódó Wachau, amely az UNESCO világörökség része, a folyó klímaszabályozó szerepéből is profitál. Az olyan neves dűlőkből származó borok, mint az Achleiten, a Brandstatt és a Kellerberg, jellegzetes stílust képviselnek, egyszerre mélyek és frissek, emellett nagyszerűen közvetítik Wachau meredek és teraszos dűlőinek egyedi terroirját.

2020-ban Wachau régió elnyerte a DAC státuszt, ami azt jelenti, hogy e kiemelkedő borvidék borainak minősége és stílusa eredetvédelmet és hivatalos elismerést kap. Emellett a Domäne Wachau a világ legjobb borászatainak, azaz a “World’s Best Vineyards” rangos listáján az előkelő 14. helyen szerepel, ahol a látogatás maradandó élményt jelent a borkedvelők számára.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.