Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Torres - A világ legkedveltebb bormárkája

A körülbelül 150 éves családi hagyománnyal rendelkező, fenntartható műveléssel gazdálkodó, a közönség és a borszakma által is elismert és ismert, Torres család borai már a borbolt.hu-n is elérhetők.

A Torres borcsaládot először 1557-ben említik, de a pincészet csak 1870-ben jött létre, amikor is a családi hajózási társaság nyeresége lehetővé tette a borkereskedelembe való belépést.

Miguel Torres Vendrell alapította a céget, és azóta a család nemzedékről nemzedékre viszi tovább a pincészetet és a Miguel nevet. Ma már az ötödik nemzedék adja át a borkultúra, a föld és a hagyományok tisztelete iránti szenvedélyt, valamint az innovációba vetett szilárd hitet.

Hazájuk történelmi borvidékei mellett több országban és kontinensen is jelen vannak. Történelmi kötődésük van Penedès-hez, Conca de Barberà-hoz, Priorat-hoz és Costers del Segre-hez, de mára jelenlétük kiterjed a kiemelkedő spanyol borvidékek – Rioja, Ribera del Duero, Rueda és Rías Baixas – szőlőültetvényeire és pincészeteire is. Miguel Torres brandnévvel palackozzák a chilei borokat, Kaliforniában Marimar Estate néven vannak jelen, és egyre jelentősebb a Torres China is. Napjainkban Torresnek több mint 1300 hektár saját szőlője van, és boraik több mint 150 országban kaphatók.

2016 óta rendszeresen nyerik el a Drinks International magazin „A világ egkedveltebb bormárkája” címét.

Fontos a fenntarthatóság

Az öt generáció óta a régióban élő Torres család első kézből tapasztalta az éghajlatváltozás hatásait a termőterületekre, és elkötelezett amellett, hogy megvédje azt a jövő generációi számára. 2008 óta 34%-kal csökkentették vállalkozásuk palackonkénti CO2 kibocsátását, és most arra törekednek, hogy 2050-re a csökkenés  80% -os legyen!

Folyamatos a fenntartható és ökológiailag felelős szőlőoltványok, valamint szőlőtermesztési és pincetechnológiai alternatívák kutatása. Programjaik közé tartozik az újraerdősítés, a biológiai szennyvízkezelés és -tisztítás, valamint az esővíz tárolása, a napelemek, elektromos járművek, valamint a geotermikus fűtés és hűtés használata. Méhkaptárak, rovarszállók, madárházak, a szőlőültetvények közötti bokrok és ligetek, az értékes komposztot termelő birkák és kecskék mind hozzájárulnak a biológiai sokféleség által biztosított egyensúlyhoz. Sok szőlőültetvényük már rendelkezik ökológiai minősítéssel vagy átállás alatt van.

Folyamatosan kutatnak olyan földterületek után, melyek képesek ellenállni az éghajlatváltozásnak, valamint őshonos fajták felkutatásával és termesztésével (pl. garró, querol, moneu) is foglalkoznak, ezeket használják új és izgalmas, nagyon korlátozott számban készült boraikhoz.

Társadalmi felelősség

Környezetvédelmi kezdeményezéseik mellett a Familia Torres a társadalmi felelősségvállalás iránt is elkötelezett. Minden beszállítójukkal tisztességes kereskedelmi gyakorlatot vezetnek be, támogatják a kisebb termelőket és tisztességesen fizetnek a szőlőért. Ők vezetik a Familia Torres Alapítványt is, amelyet Miguel Torres Carbó 1986-ban hozott létre, hogy iskolákat, nevelőotthonokat építsen hátrányos helyzetű gyermekek számára szerte a világon. Mára öt kontinensen több mint 400 szervezettel dolgoznak együtt, hogy jobb világot építsenek a mai gyerekek számára.

Kivételes borok

A Torres borai, legyenek azok akár dűlőszelektált csúcsborok, őshonos fajtákból készült vagy mindennapi fogyasztásra szánt borok, minden esetben kivételesen magas minőségű borélményt nyújtanak a fogyasztók számára. A kínálatból kiemelkedik legendás boruk a Torres Mas La Plana, melyhez a cabernet sauvignont 1964-ben telepítteték. A bor első évjárata meglepetés bombaként szorította maga mögé a francia versenytársakat és nyerte meg az 1979-es párizsi borolimpiát.

A Natureo termékcsalád pedig olyan borokból áll, amelyekből az erjedés után kíméletesen távolítják el az alkoholt. Így a szőlőfajtára jellemző összes tulajdonsággal rendelkező, kiváló minőségű borokat élvezhet akkor is, ha nem tud vagy nem akar alkoholt fogyasztani.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.