Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Szép eredményt értek el a magyar borok a Decanter WWA versenyen

Rekord mennyiségű bort kóstoltak és értékeltek a 19. Decanter World Wine Awards zsűritagjai. A magyar borok összesen 140 érmet hoztak haza a megmérettetésről: 4 platina, 9 arany, 57 ezüst és 70 bronzérem született. Íme, az ajánlatunkban szereplő nyertes borok listája.

Platina érem

Gróf Degenfeld 6 Puttonyos Aszú 2017 - Illatában fás fűszeres jegyek, citrusos gyümölcsökkel egészülnek ki. Ízében fellelhetőek a kandírozott, trópusi gyümölcsök, melyet lecsengésében törökméz és édes mandarin jegyek kísérnek. Gazdag ízvilág jellemzi, hosszú érlelési potenciállal.

Aranyérem

Gróf Degenfeld 6 Puttonyos Aszú Selection 2017 - Illatában aszalt sárgabarack, citrusok és hordós, fűszeres aromák jellemzik. Ízben is visszatérnek az aszalt sárgabarack és a citrus jegyek, mint az édes mandarin, de fellelhető benne a mazsola, a füge és a datolya egzotikus ízvilága is. Rendkívül komplex, krémes, telt korty végtelenül hosszú lecsengéssel. Fiatal kora ellenére is páratlan élményt nyújt a fogyasztása, de ízgazdagsága az évek múlásával még inkább kiteljesedik.

Kreinbacher Pezsgő Prestige Brut - Illatban citrusokkal és fehérhúsú gyümölcsökkel nyit. Kifejezetten friss karakter. Buborékai finoman aprók, habzása puha és kellemes. Kristálytiszta, a vibráló citrusosság és savak mellett finom érlelési jegyek érezhetők. Lédús gyümölcsösség, ananász és vanília. Egész hosszú utóízében grapefruit és némi sósság. Azok számára, akik presztízs élményre vágynak, és nem csak a jeles alkalmakra keresik a legjobbat.

Kreinbacher Pezsgő Brut Classic - Fehérhúsú gyümölcsök, némi virág és keksz – már illatában ígéretes aromákat sorakoztat fel. Ízében a frissítő grapefruit és lime mellett barack, briós, mogyoró, némi só. Habzása kellemes és kitartó, miközben a dosage ideális egyensúlyt biztosít. Minden újabb alkalommal jó választás.

Ezüstérem

Gilvesy St. George 2019 (BIO) - A borászat organikusan művelt Szent György-hegyi területeiről származik az alapanyag. Rajnai, olaszrizling és furmint házasítás. A Bohémnál koncentráltabb, ásványosabb, modern felfogásban készült precíz, vulkanikus bor.

Vida La Vida 2017 - különös gondossággal készült, a legjobb dűlőkből származó fajták házasításából. Illatában gazdag és buja gyümölcsösség, ízében finom elegancia és gyönyörű egyensúly.

Heumann La Trinitá Villányi Franc 2017 - Sötét, de fényes lila szín. Illatában piros gyümölcsök egy kevés vaníliával és borssal. Ízében a feketebogyó, ribizli és egy kis csokoládé. Jól integrált savasság és szép textúra. Testes, elegáns bor, hosszú utóízzel. Hosszan eltartható.

Vylyan Mandulás Cabernet Franc válogatás 2017 - Az élénk savú gyümölcsössége szederre, érett meggyre és áfonyára emlékeztet.  Az elegáns, hosszú korty csöppnyi étcsokoládés kesernyével, fahéjas, cédrusos fűszerességgel búcsúzik. A dekantálás jól áll neki. Ünnepi asztalra ajánljuk!

Etyeki Kúria Pinot Noir 2018 - Illatában: cseresznye, friss ringlószilva, meggy, szerecsendió, szegfűszeg figyelhetőek meg. Ízére leginkább a lédús meggy, a vörösáfonya, édes fűszerek és a szamóca jellemző.

Etyeki Kúria Pinot Noir válogatás 2017 - Illatában légies rózsa, málna, ringlószilva és cseresznye. Ízében könnyed virágos jegyek (rózsa, ibolya), málna és csipkebogyó, fűszeresebb karakter, lecsengésben érett füge és szárított vörösáfonya.

Disznókő Tokaji Furmint kései szüret 2018 - Mély aranysárga szín. Intenzív illat a körte, mandarin és csonthéjas gyümölcsök (pl. nektarin) aromáival. Szájban gazdag méz- és gyümölcsízek jelentkeznek. Telt, strukturált korty némi tanninnal. Nagyon élvezetes bor.

Disznókő '1413' Tokaji Édes Szamorodni 2018 - Illatában és ízében fiatalon vadvirágok, friss és kandírozott gyümölcsök (őszibarack, citrusok, trópusi jegyek), valamint mandula és egzotikus fűszerek felfedezésére csábít. Idővel a méz és az aszalt gyümölcsök illatjegyeit is felveszi, miközben már kezdetben is finom, de ropogós savai mintegy megszelídülnek. A finesz és az egyensúly bora.

Sauska Cabernet Franc (Siklós) 2017 - Mély violaszín, rubin árnyalatokkal. Komplex, gazdag, intenzív illat szegfűszeggel, fahéjjal, kardamommal, dohánnyal. A szájban gazdagon gyümölcsös, főleg szeder, áfonya, málna és ribizli. Kortyában hosszú, selymes tanninok, gazdag, komplex utóíz.

Maison aux Pois Késői Szüret 2019 - Elegáns, kristálytiszta, fajtajelleges édes bor. Minden részlet a helyén: fehérvirágos jegyek, a méz édes-savas íze, az érett, ropogós szőlő zamatai. Gazdag, összetett korty, kedves cukor-sav egyensúly, közepes hossz, amin az ásványos sósság még csavar eyget. Tiszta, könnyen érthető, nagyon barátságos.

Tornai Top Selection Grófi Juhfark 2019 - Sárga kandírozott gyümölcs, trópusi gyümölcs, enyhe lonc és rózsaszirom pici, vonzó fenolos tapadással.

Tornai Top Selection Grófi Hárslevelű 2019 - A bor illatában hársvirág, méz, hordófűszerek keverednek virágos, herbális jegyekkel. Ízében rendkívül összetett, mézes, krémes és végtelelnül hosszú, gazdag, testes bor.

Bock Syrah 2018 - Feketébe hajló, gránátvörös szín jellemzi, aromavilágában édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, menta érezhető, melyet az új hordós érlelésből származó csokoládés, vaníliás jegyek kísérnek.

Bock Royal Cuvée 2016 - Sötét intenzitású, gránátba hajló bíborvörös szín jellemzi, illatában, ízében édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, csokoládés, vaníliás aromák érezhetőek.

Patricius 5 puttonyos Aszú 2017 - Illatát az őszibarack és egzotikus fűszerek aromái határozzák meg. Ízben koncentráltság, tömörség jellemzi, hihetetlenül hosszú.

Pannonhalmi Pinot Noir 2020 - A bort illatában a tipikus fajtajegyek jellemzik. Ott rejlik szinte az összes kora nyári pirosgyümölcs érett málnától a fekete cseresznyéig. Ezeket karéjozza a hordóhasználat fűszeres felhangja. Ízében az érett gyümölcsjegyek elevenednek meg.

Balassa 6 Puttonyos Aszú Villő 2017 - Illatában érett füge, marcipán és méz. Íze friss, krémes sárgabarack, nektarin, karamell és juharszirup.

St. Andrea Mária 2018 - Nagy bor, nagyon tölgyes, pirítós karakterrel. Alma, körte és fehér őszibarack, tűzköves lecsengéssel.

Vesztergombi St. László Bikavér 2017 - A bőr és a sült hús vonzó, fejlődő, érett aromái keverednek a friss eper és vörösáfonya ízével, valamint a hordóból származó krémes jegyekkel.

Steigler Prémium Furmint 2020 (BIO) - Érett fehér húsú gyümölcsök finom tölgyaromákkal, mézes virágos jegyekkel. Határozott savgerinc, jól érezhető ásványosság.  Nagy testű bor hosszabb érlelési lehetőséggel, koncentrált és hosszú aromatikával.

Takler Szenta-hegyi Cabernet Franc 2018 - Illatában és ízvilágában is az erdei gyümölcsök, legfőképpen az áfonya és az érett feketeszeder a legmeghatározóbbak. Telt és gazdag, érett taninokkal és finom fahordós jegyekkel.

Grand Tokaj Tokaji Aszú 2015 - Nagyon tiszta gyümölcsösség, narancs, birs, körte és sárgabarack jegyekkel, de megjelennek benne a fehércsokoládés, vaníliás ízek is. A savak kereken és hosszan tartják a bort. A végén lime-os, grapefruitos lecsengés és a hordós érlelésből adódó kávés, érett ízérzettel hosszan tölti ki a szánkat. Nagy potenciállal rendelkező, hosszú fejlődési szakasz előtt álló, igazi tokaji nagy bor.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.