Philippe Pacalet Gevrey-Chambertin 2012
Pacalet egy igen megosztó borász burgundiában, extrém módon ragaszkodik a természetességhez. Semmilyen vegyszert nem használ a szőlőben, és boraihoz is csak palackozás előtt ad minimális ként, azért hogy a terroir jegyeket minél jobban be tudja mutatni a borain keresztül mindenféle változtató tényező nélkül. A minimális kénszint miatt borai igen törékenyek, akár sérülékenynek is mondhatjuk. Őrült és zseni között hajszál a különbség, így ha állást szeretnénk foglalni, kis burgundi tapasztalatra mindenképp szükségünk van, és nyitottságra. Megéri. Gevrey Chambertin faluból származó bora 6 területről származik. 45 éves tőkék, 30 hl/ha termésátlag. 4 hétig tartja héjon, napi kétszeri csömöszölés mellett. Spontán erjedt, mint a többi tétel. 14 hónapot töltött hordóban palackozás előtt. Sötét mély szín, kis lilás beütéssel, izgalmas illat, epres, rózsás, kis menta, rukkola, torma. Szájban nem túl tömény, krémes, meggy, gomba, határozott tanninok, és savak. A pohárban sokat változik, egy beszélgetés-indító bor.
Vásárlóink pontozták
Tulajdonságok | Pontok |
Szín | 5 |
Illat | 4 |
Íz | 5 |
Potenciál | 4 |
Összbenyomás | 5 |
Ár/érték | 4 |