Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Országos Borverseny 2022

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az idei évben 41. alkalommal rendezte meg a legnagyobb hagyományú termelői bormustrát. A bírálatot családi borászatok tulajdonosai, üzemi pincészetek szakértői végzik, kiegészítve az oktatás, kutatás szakújságírás, kereskedelem és gasztronómia képviselőit. Célja, hogy a termelőket olyan bor előállítására ösztönözze, amelynek fogyasztása élményt jelent. Egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy a fogyasztóknak eligazodást biztosítson a sokszínű magyar borok világában.  Idén 824 beérkezett bormintát értékeltek, melyekből Nagy Arany Érmet a 92-100 pont, Aranyérmet a 86.5-91.9 pont közötti borok kaptak. A nyertes borok közül mi az alábbiakat ajánljuk.

Nagy Arany Érmes borok

Simkó 6 Puttonyos Aszú - Ritkán készített igazi borkülönlegesség, melyben Tokaj-hegyalja történelmi hagyományai elevenednek meg. Színe, íze, illata a legnemesebb italok eleganciáját hordozza magában. Ünnepi alkalmak koronájaként ajánljuk.

Sauska Cuvée 7 Siklós 2018 - Rubinvörös, viola bevillanásokkal. Illatában mezei virágok, és frissen sült briós, kortyában cseresznye, dohány és mediterrán zöldfűszerek. Tanninjai selymesek, a kortya tiszta és ásványos. Könnyed, mégis karakteres, vonzó, harmonikus bor.

Nyakas Menádok Rajnai Rizling 2017 - Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma jól párosul az októberi kései szüretelésű, kézzel szedett, 30%-ban töppedt szőlőből készült bor természetes maradék cukor tartalmával. Szalmasárga szín, krémes textúra, hosszú lecsengés jellemzi. Az 1 hónapos finomseprőn érlelés páratlan komplexitást nyújt a bornak.

Etyeki Kúria Pinot Noir 2018 – Illatában cseresznye, friss ringlószilva, meggy, szerecsendió, szegfűszeg figyelhetőek meg. Ízére leginkább a lédús meggy, a vörösáfonya, édes fűszerek és a szamóca jellemző.

Eszterbauer Mesterünk 2017 - Mély szín és illat: dús gyümölcsösség, fekete erdei bogyósok, szilvalekvár és édesgyökér ánizsossága. Szép hordóhasználat, ebből finom aromák, vanília, édes fűszerek, pici csoki és kókusz. Dús, hibátlan tanninok, vastag, gazdag test, sűrű, hömpölygő bor. Ízgazdagságával nehéz vetekedni, nagy és kivételes vörösbor.

Molnár Paulus Gold Chardonnay 2021 - Érett őszibarackra emlékeztető illatvilág. Már az első kortynál az egzotikus gyümölcsök dominálnak ízében.  Az illat és íz kiváló egyensúlyban.

Molnár Paulus Savignon Blanc Selection 2021 - Elegáns, krémes zamatok, maracuja és mangó a vezérfonal, melyet harmonikus savak és komplexitás kísérnek.

Molnár Paulus Ezerjó Selection 2021 - Világos szín, intenzív zöldalmás-körtés illat, finom savak, kellő, de nem túlzó koncentráció, remek ihatóság.

Streit-Zágonyi Cabernet Sauvignon 2017 - A 2017-es év kiemelkedő volt a borvidéken. Kiváló alapanyagból készült bor, nagy beltartalommal. Az érett fekete bogyós gyümölcsök kavalkádja, az alkohol és az érett tanninok egyensúlya jellemzi.

Késa Paripa 2019 - Konyári Bori és Kvák Emil kis, 4 hektáros birtokán készült e vörös házasítás. Cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah került a borba - Boriék kedvenc fajtái. Kerek, finom, érett, sötét bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízvonal egészül ki a syrah finom fűszerezettségével. Szépen kidolgozott, koncentrált, komplex bor egy parádés évjáratból.

Juhász Végtelen 2016 - Két dűlő – három szőlőfajta – öt hordó. Összesen 3.000 palack. Csak az élménye végtelen. Minden más limitált. Hosszú évek kutatásának, válogatásának és kóstolásának az eredménye, igazi sűrűszövésű, komplex nagy bor, amely hazai és nemzetközi mezőnyben is bizonyítottan a legjobbak közé tartozik. 

Mészáros Pál Kadarka 2019 - Jellegzetes szekszárdi kadarka, illatában méz és fűszeresség található, izében a kadarka fajta egyedi íz világa, telt és meleg, sok fűszerrel, mely kellemes élményt hagy a szájban. Hosszú utóíz és bársonyosság jellemzi.

Bock Cuvée 2016 - A pince zászlós bora, mely egy bordeaux-i típusú házasítás: cabernet sauvignon (60%), cabernet franc (30%) és merlot (10%). Bársonyos, nagy testű bor, illatában érett cseresznye, dohány érezhető, ízében a túlérett gyümölcsök mellett a csokoládé és a vanília jelenik meg.

Vesztergombi Csaba Cuvée 2017 - Cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot. Csak kiváló évjáratokban, a legjobb területekről származó, erősen terméskorlátozott szőlőkből készült borok házasításával készül. 20-24 hónapos barrique hordós érlelést követően palackozzák.

Thummerer Egri Terra Cuvée 2021 - Halvány zöldessárga színű bor, ízében az intenzív gyümölcsösség szép savérzettel társul. A reduktív technológiának és irányított erjesztésnek köszönhetően karakterében üdítően friss, virágos illattal.

Etyeki Kúria Merlot Sopron 2018 - Mély és gazdag illatú, érett cseresznye, szegfűszeg, fahéj és étcsokoládé, a szárított vörösáfonya enyhe édességével. Bársonyos, szájban cseresznye, fekete bors, és frissítő meggyes befejezés. A hordós érlelés vanília és pirított dió jegyekkel egészíti ki.

Feind Sunshine 2021 - Sauvignon blanc, chardonnay és olaszrizling egyenlő arányú házasítása, mely tökéletes savat, testet és kirobbanóan gyümölcsös ízt, illetve illataromákat kölcsönöz a bornak. Fűszeres ételek és a keleti konyha kiváló kísérője.

Légli Gesztenyés Rajnai Rizling 2019 - Már-már klasszikusnak tekinthető Légli Ottó Gesztenyés rajnaija, mely minden évjáratban hozza a megszokott finom savakat, fehérhúsú gyümölcsöket és egy kis laza citrusosságot. Finom és hosszú bor.

Font Pincészet Cabernet Sauvignon Rosé Selection 2021 - Ez a világfajta az alföldön termelve igazán gyümölcsös, üde, könnyed, lágy karakterű bort ad. Kedvességét, játékosságát növeli a fekete bogyós gyümölcsök íze, amelyekre asszociálunk kóstolása közben, és a pici szénsavassággal párosult frissessége.

Lelovits A Csudabogár1. 2019 - Könnyed textúra, igazi bisztrós jelleg. Feketeribizlis-szedres ízvilág, cseppnyi dohánnyal. Jó inni, igazi csudabogár.

Thummerer Vili Papa Cuvée Superior 2018 - Pincészetünk presztízsborát a több mint két évtizedes története alatt csakis a legjobb években készítettük el. Ez a bordói stílusú házasítás Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot házasításából áll. minden olyan ínyenc fogyasztó tetszését elnyeri, akik nyitottak a francia stílusú nagy vörösborok világa iránt. kiváló választás lehet nagyvadak és érlelt marhahús mellé.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.