Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Milyen bortrendek várhatók 2023-ban?

Noha biztos képet majd csak az év végi összegzés ad, íme mindazok a trendek, melyek a szakértők szerint meghatározzák majd a 2023-as borfogyasztási szokásokat.

Pezsgő mindennapok

A pezsgőre korábban, mint az ünnepek borára tekintettünk: az újévi koccintások, a nagy győzelmek ünneplésének és az esküvők italaként. Mostanra azonban a pezsgők széles választéka elérhető, és frissítő tulajdonságaik, sokszínűségük, valamint a különböző ételekkel való könnyű párosíthatóságuk miatt egyre inkább előtérbe kerülnek.

Egy pohár hagyományos módszerrel készült pezsgő tökéletes aperitif az étkezés előtt, citrusos ízeivel és toast-os gazdagságával serkenti az étvágyat. Egy jó minőségű rozé pezsgő akár a vörös húsokhoz is tökéletesen illik, míg a chardonnay alapú pezsgők zamatos, friss ízei különösen jól illenek a vinaigrette-es salátákhoz és különféle zöldségételekhez. Ráadásul az alacsonyabb árfekvésű habzóborok is remekül passzolnak sok ételhez. Mindennapi pezsgőt keres? Böngéssze át kínálatunkat!

Ez is érdekelheti: Champagne, Cava, Prosecco - Miben különböznek egymástól?

Feljövőben a Franciacorta

Míg a Champagne, a Cava és a Prosecco továbbra is népszerű lesz, egyre többen fedezik fel maguknak a Franciacorta-t.  A komoly, hagyományos módszerrel készült Franciacorta azoknak az újdonságokra nyitott borkedvelőknek kedvence, akik túljutottak a Prosecco bűvöletén.

Borkoktélok

Tekintettel a fokozott figyelmet kapó egészségtudatos életre, a fogyasztók egyre inkább az alacsonyabb alkoholtartalmú koktél alternatívák felé fordulnak. A borkoktélok a kreativitást és játékosság érzését viszik a borélvezetbe. A legjobb borkoktélokhoz jó minőségű borokat használnak olyan egyéb minőségi összetevők mellett, mint például a frissen facsart gyümölcslevek, így alacsonyabb alkoholtartalmú, frissítőbb lehetőséget kínálnak. Szeretné kipróbálni magát ebben a trendben? Tekintse meg kedvenc borkoktél receptjeinket.

Újra hódítanak a minőségi édes borok

A fiatalabb fogyasztók általában jobban szeretik az édes borokat, melyek természetes cukortartalmuknak köszönhetően akár az előbb említett borkoktéloknak is kiváló alapanyagai. Az új generációnak azonban sokkal tudatosabb azzal kapcsolatban, hogy mit fogyaszt, így a minőségi, kifejező édes és aromás borok kerülnek előtérbe.

Fókuszban a fenntarthatóság

A fenntarthatóság nem új téma a borvilágban, ám a rekord korai szüretekkel és a sok régióban tapasztalható kiterjedt szárazsággal egyre inkább középpontba kerül. A Z generáció az olyan pincészetek felé fordul, amelyek nemcsak lenyűgöző bort készítenek, hanem fenntartható és/vagy bio gazdálkodást folytatnak. Erőteljesen támogatják a fenntarthatóságot, amely nemcsak a szőlészeti és borászati eljárásokra vonatkozik, hanem az etikus munkahelyi filozófiára is.

Ez is érdekelheti: Bio, biodinamikus, öko, organikus, natúr - Mi a különbség?

Töretlen a természetes borok népszerűsége

Akár szereti, akár nem, a natúr borok továbbra is egyre népszerűbbek és egyre nagyobb teret hódítanak. 2023-ban egyre több helyen kerülnek fel az eddig csak hagyományos borokat kínáló éttermek, borboltok választékába.

Bag-in-box

Szakértők szerint ezek nagyszerű megoldást jelentenek azoknak a fogyasztóknak, akik egy-egy partira nagyobb mennyiséget szeretnének vásárolni, mindezt úgy, hogy egyszerű legyen velük a vendégek kiszolgálása is. Egyre több márkás és jó minőségű bort lehet bag-in-box kiszerelésben is kapni, ami azt is lehetővé teszi, hogy a bor akár hat hétig friss maradjon!   

Alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes borok

Az egészségtudatos életmód előtérbe kerülésével egyre nagyobb az igény az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes borokra. Ezzel új, feltörekvő trend van születőben.

Előtérbe kerülnek az argentin borok

Argentína az elmúlt 20 évben gyorsan fejlődött a minőség terén. Új régiók és pincészetek jelentek meg minden borstílusban. Noha még mindig a malbec az uralkodó fajta, de a borászok egyre több új fajtával és cuvée-vel jelennek meg, melyek jelentős potenciállal bírnak. Tekintse meg argentin borkínálatunkat!   


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.