Előjegyzés
Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Kilikanoon - A Clare-völgy eleganciájának megtestesítője

“Az ausztrál Kilikanoon borok eleganciája a Clare-völgy terroirjának tökéletes kifejezése. A sokféle és egyedi mikroklíma szimfóniája, melyeket mesterien komponáltak, hogy minden egyes tételüknek kifogástalan minőséget és stílust biztosítsanak.” (The Real Review)

Egy Luxus Borászat Globális Elismeréssel

A Kilikanoon egy luxus borászat, amely világszerte elismert a Clare-völgy legfinomabb borainak megalkotásáért. Erős helyi kötődéssel és elkötelezett, szenvedélyes csapattal törekszenek arra, hogy maradandó borhagyományt hozzanak létre. Robert Parker Jr. szerint az egyik legbriliánsabban működtetett borászat Ausztráliában, de az általuk elnyert díjak sora is bizonyítja, hogy jó úton járnak.

Nyolcszor nyerték el a legjobb ausztrál termelő díját a Mundus Vini Grand International Wine Awards-on, az elmúlt 12 évben több mint 10 alkalommal nyerték el az év ausztrál borászata díjat, az Oracle Shiraz 2014 pedig „A Világ Legjobb Shiraza" lett az International Wine & Spirits Challenge versenyen.

Kilikanoon Boraink Jellemzői

A Kilikanoon borokat az erő és elegancia egyensúlya, a gyümölcsös gazdagság és a szép savszerkezet, valamint a tiszta fajtajelleg jellemzi, a Clare-völgy jellegzetes terroir jegyeivel kiegészítve. Céljuk, hogy a Kilikanoon márka soha ne okozzon csalódást, amit a minőség iránti rendíthetetlen és kompromisszummentes elkötelezettséggel valósítanak meg.

Kiváló Terroir

Szőlőültetvényeiket gondosan választották ki a Clare-völgy különböző alappellációiból, lehetővé téve, hogy azok finom részleteit teljes borcsaládjukban bemutassák. A tengerszint feletti magasság 300 és 600 méter között változik.

A völgy sokszínűsége, a nappali és éjszakai hőmérséklet különbsége, valamint a geológia és topográfia harmonikus kombinációja teszi a Clare-völgyet kivételes földrajzi helyszínné a nagy és elegáns borok előállításához.

A Clare-völgy Különlegessége

 Az Adelaide-től 120 km-re északra található Clare-völgyben tizenegy különböző talajprofilt dokumentáltak. Ez egy régi tengerfenék, vulkáni csúcsokkal és üledékes völgyekkel. A fő talajtípusok délen a mészkőre rakódott vörös agyag, míg északon a pala és homokkő a fő talajtípus. A forró nappalok és hideg éjszakák hosszú érési időszakot biztosítanak a gyümölcsnek, míg a viszonylag alacsony csapadékmennyiség segít koncentrálni az ízeket a szőlőben.

Hagyományos Borkészítési Technika

A különböző parcellákról származó borokat külön érlelik a házasításig, ami kulcsfontosságú a regionális és fajtajelleg meghatározásához. A hagyományos borkészítési technikák és a gondos odafigyelés biztosítják, az alacsony hozamú, öreg szőlőtőkékről származó borok minőségét. 

Fedezze fel a Kilikanoon borászat különleges világát, ahol az erő és az elegancia tökéletes harmóniában találkozik!


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.