Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Három tokaji borászat is a világ 100 legjobbjai között!

2019 óta kerül megrendezésre a “World’s Best Vineyards” verseny, melynek keretében a világ legjobb 100 borászatát díjazzák. Idén három tokaji borászat is felkerült a listára, ráadásul közülük kettő a Top50-ben szerepel!

Az élményt díjazzák

World’s Best Vineyards díjat az angol William Reed médiavállalat alapította 2019-ben. A világ legjobb borturisztikai célpontjait díjazza, azaz nem csupán a borokat értékeli, hanem emellett a páratlan látogatói élményeket nyújtó, egyedülálló borászatokat rangsorolja.  Ez azt jelenti, hogy ezeken a helyeken a látogató amellett, hogy fantasztikus borokat kóstolhat, megismerheti a borászatot és a szőlőtermesztés folyamatát,  sokan kiváló panorámát, éttermet és szálláslehetőséget is kínálnak. Vannak közöttük modern építészeti csodák, UNESCO által védett ősi pincék, Michelin-csillagos éttermek és kis családi borászatok, ahol a tulajdonosok vezetik a túrákat, vagy izgalmas programokat kínálnak.

Tokaj az élvonalban

Magyarország először 2021-ben került fel a listára, a Szepsy Pincészet akkor a 62. helyen végzett. Idén nagyot ugrottak előre és már az előkelő 35. helyen szerepelnek. A Top50 közé került a Tokaji borvidék meghatározó, stílusteremtő pincészete, a Disznókő Szőlőbirtok is, mely 150 hektáros egybefüggő szőlőbirtokon várja a látogatókat. Ők a 45. helyen végeztek. A neves ranglistán hazánkat képviselő harmadik borászat a 74. helyen a Tokaj Oremus Pince lett.

Az a tény, hogy három tokaji borászat is szerepel a világ legjobbjai között, azt bizonyítja, hogy a Tokaji borvidék nemcsak boraival, hanem szolgáltatásainak színvonalával is képes kiemelkedő, világszínvonalú minőséget nyújtani vendégei számára.

Hogy zajlik a szavazás?

A lista a The „World's Best Vineyards Academy” szavazatai alapján készül, amely közel 600 nemzetközi bor- és utazási szakértőből áll. A versenyhez a világot összesen 22 régióra osztják, és minden régióban 36 szakembert kérnek fel egy 7-es lista leadására. A zsűri névsora évről évre változik, ami biztosítja, hogy friss szemmel vizsgálva újabb és újabb pincészetek is felkerülhessenek a listára.

A teljes lista ide kattintva olvasható el. A díjazott borászatok borai pedig honlapunkon is beszerezhetők.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.