Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Ezek lettek a legjobb magyar borok a világ legszigorúbb borversenyén

Magyarország 3 arany-, 11 ezüst-, 10 bronzérmet és 7 „dicséretes” elismerést nyert az IWC-n, amelyet a legszigorúbbnak és pártatlanabbnak tartanak. A többfordulós bírálati folyamatban az éremre jelölt borokat három bizottság értékeli, legalább tíz, komoly szakmai múlttal rendelkező zsűritag részvételével. Az IWC-re évente több mint 15 ezer bort neveznek a világ több mint 50 országából, közülük mindössze 500 kap aranyérmet.

Kínálatunkban az alábbi IWC díjnyertes borok találhatók meg:

Tornai Top Selection Aranyhegy Juhfark 2019 - Az Aranyhegy dűlő juhfarkja karakteres, nagyon gazdag ízvilágot hordoz, jól mutatja a termőhely jellegzetes ízjegyeit. Komoly koncentráció, a fahordós érlelés külön izgalmakat vitt a borba. Nagy potenciállal rendelkező, hosszú élettartamú bor. Krémes, virágos, viaszosabb citromhéj jegyekkel, élénk savakkal.

Kreinbacher Somlói Hárslevelű Selection 2017 - Válogatott alapanyagból, többségében bogyózva és rövid áztatás után spontán erjesztve készült. 8 hónapon át érlelődött magyar és francia tölgyhordókban, kisebb részben akáchordóban. Illata hűvös és kedves: finoman visszafogott hársméz, virágok és friss gyümölcsök jellemzik. A közepesnél testesebb bor lendületes savakkal. Ízében élénk, lédús gyümölcsösség, majd utóízében izgalmas a méz és Somlóra jellemző sósság találkozása. Harmonikus, jó egyensúlyú bor.

Kreinbacher Pezsgő Prestige Brut NV - Illatban citrusokkal és fehérhúsú gyümölcsökkel nyit. Kifejezetten friss karakter. Jól strukturált pezsgő, amely már fejlődési útja elején jelzi, hogy valóban a Birtok legkiemelkedőbb tétele. Buborékai finoman aprók, habzása puha és kellemes. Kristálytiszta, a vibráló citrusosság és savak mellett finom érlelési jegyek érezhetők. Lédús gyümölcsösség, ananász és vanília árnyalja az összképet. Hosszú utóízében grapefruit és némi sósság. Több mint figyelemre méltó pezsgő azok számára, akik presztízs élményre vágynak, és nem csak a jeles alkalmakra keresik a legjobbat.

Heumann Trinitás Villányi Franc 2016 - Sötét, de fényes lila szín. Illatában piros gyümölcsök egy kevés vaníliával és borssal. Ízében a feketebogyó, ribizli és egy kis csokoládé. Jól integrált savasság és szép textúra. Testes, elegáns bor, hosszú utóízzel. Hosszan eltartható.

Füleky Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013 - Ásványos, komplex, selymes aszú. Ízében kandírozott narancs, pisztácia; illatában zsálya, szegfűszeg, bazsalikom és aszalt füge jegyek dominálnak. Savai frissé, jó ivásúvá varázsolják, és hatalmas érlelési potenciált garantálnak. 

Pátzay Chardonnay 2019 - Tiszta halvány szalmasárga szín, közepes viszkozitás és friss ugyanakkor meleg karakterű trópusi gyümölcsös illat jellemzi. Alma és birs egészül ki finom vaníliás karakterrel. Kóstolva a száraz korty frissítő savérzettel és a megszokottnál ásványosabb karakterrel, közepes alkoholérzettel hosszan cseng le a szájban. Kifejezetten gasztronómiába szánt bor. A tejszínes és gombás tésztaételek egészen páratlan kísérője, mely még szebb formát mutat egy nagyobb pohárból némi levegőztetés hatására. 

Barta Pince Öreg Király Dűlő Furmint 2018 - Szalmasárga szín, megforgatva szép lassan rajzolja a templomablakokokat a pohár falára. Virágos illatát ízében harmonikus citrusos jegyek teszik még összetettebbé; az egyedi termőhelynek betudhatóan testes, a végén pici fahéj jön. 500 literes, közepes pörkölésű (MT/TH) magyar tölgyben erjedt, majd 4 hónapig érlelődött finomseprőn, így a furmint jellegzetes aromáinak elvesztése nélkül tehetett szert széles, hosszú szerkezetre.

Kovács Nimród SKY Furmint Nagy-Eged 2017 - Elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, melyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé.

Pátzay Prémium Pinot Noir Rosé 2020 - Kristálytisza halvány rózsa színe és magas viszkozitása eleganciát és nagy beltartalmat sejtet. Kóstolva a száraz korty, málnával és eperrel nyit, melyhez friss barack és virágosság társul. Frissítő savérzete, lágy utóíze könnyedséggel párosulva jó egyensúllyal, hosszan búcsúzik a szájban. Magában fogyasztva is különleges rozé élményt jelent.

Kreinbacher Somlói Olaszrizling Selection 2017 - Illatában fehérvirágok, mandula és gyümölcsök, friss nyári alma. Kerek és arányos, a közepesnél testesebb bor jó savakkal és selymes textúrával. Az érett gyümölcsök mellett egész hosszan kitartó utóízében a sósság, miközben a fajtára jellemző mandulás kesernye finoman meghúzódik a háttérben.

Etyeki Kúria Red 2018 - Intenzíven gyümölcsös illat, szilvás jegyekkel, karakteres fűszerességgel és finom vaníliás aromával. Szájban kerek, gazdag gyümölcsösség és feszes savak jellemzik. Jó ivású, társasági vörösbor.

A teljes lista ITT tekinthető meg.

Ez is érdekelheti:

A magyar rozékról - a világ egyik legismertebb Master of Wine-ja értékel

Ezek a Decanter által legjobbnak ítélt magyar fehérborok

Ezek a Decanter által legjobbnak ítélt magyar vörösborok

72 magyar aranyérem a Berliner Wein Trophy-n


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.