Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Ezek a legjobb ételek sauvignon blanc mellé

Ropogós, csípős, gyakran bodza, széna, fű és zöld gyógynövényes ízekkel, néha trópusi jegyekkel. A sauvignon blanc olyan klasszikus fehérbor, ami szinte kötelező a melegebb időben. A sauvignon blanc sokak kedvence, de milyen típusú étel párosítható vele a legjobban?

Sajt - Az egyik legklasszikusabb párosítás a sauvignon blanc-hoz a kecskesajt, de kiváló vele a Brie, a Gouda és Gruyère is, melyek tökéletesen kiegyenlítik a bor citrusosságát.

Tavaszi zöldségek - A sauvignon blanc kivételesen jól illeszkedik a zöldséges ételekhez, különösen az olyan tavaszi zöldségekhez, mint a kapor, cukkini, édeskömény, articsóka, spárga vagy borsó.  

Kagylófélék - Az osztriga, kagyló, homár, rák, garnélarák és fésűkagyló mind csodálatos ételpárokat alkotnak a sauvignon blanc-al.  Próbálja ki egy kaliforniai, ausztrál, chilei vagy  bordeaux-i régióból származó változattal!

Hal – Bármelyik halhoz létezik egy sauvignon blanc. Az ásványosak, mint például a Loire-völgyből vagy Tazmaniából származók, fenségesek az egyszerű, enyhén fűszerezett fehér halakkal (pl. tőkehal, tengeri sügér, nyelvhal) és sushi -val.

Ha pikánsabb vagy olajosabb halételt fogyaszt, válasszon hozzá egy új-zélandi, vagy egyéb, hűvösebb éghajlatról származó sauvignon blanc-t.

Saláta - A vinaigrette öntettel készült friss saláta egyike a legjobb sauvignon blanc ételpároknak. Különösen, ha jobb, ha a tetején kecskesajttal vagy fetával van szórva!

Tészta - A tészta nagyon jól passzol a sauvignon blanc többféle stílusához is. A hordósak jól működnek a tejszínes tésztaételekhez vagy gombás rizottóhoz, míg a citrusos, zöldfűszeres változat pesto-s vagy paradicsomszószos egyszerű tésztaételekkel kiváló.

Thai konyha - A fűszeres, délkelet-ázsiai ételekhez válasszon friss, herbás sauvignon blanc-t.  

Fehér húsok - A hordós sauvignon blanc-t párosítsa olyan fehér húsokkal, mint a csirke, pulyka vagy sertésszelet. A hús zsírossága vagy egy vajmártás szépen hagyja érvényesülni a bor savasságát és visszaadja annak jellegzetes vajas ízét.

Friss fűszernövények – A mentával, bazsalikommal, korianderrel, rozmaringgal, petrezselyemmel, kakukkfűvel, édesköménnyel, kaporral, metélőhagymával vagy tárkonnyal készült saláták, zöldségek vagy könnyű ételek igazán harmonikus párt alkotnak a füves sauvignon blanc-al.

Desszertek - Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg a desszertről sem. Mindaddig, amíg a desszert könnyű és fanyar, meglepően jó a sauvignon blanc-al. 

Gyümölcsös süteményekkel, macaronnal vagy passiógyümölcs és mangó mellé is kiváló.

Összefoglalva

A harsányabb, füves, bodzás sauvignon blanc-ok (pl. az új-zélandiak), a nyilvánvaló hal - rák - kagyló trión kívül zöldségekkel, spárgával, zöldborsóval, paprikával készült fogásokhoz is jól párosíthatóak. Intenzív aromáik és savaik a dél-kelet ázsiai konyha merészebb ízeivel is jók.

A klasszikus Loire-völgyi sauvignon blanc, a sancerre vagy pouilly fumé az enyhén fűszerezett tengeri ételek ideális kísérője. Szusihoz vagy szasimihez is kiváló. Aki nem rajong a tenger gyümölcseiért, annak paradicsomos ételekhez és salátákhoz ajánljuk, különösen, ha kecskesajt is kerül bele.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.