Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Ezek a Decanter által legjobbnak ítélt magyar vörösborok

A nemzetközi Decanter magazin májusi száma egy 36 oldalas, speciális magyar különkiadással is jelentkezett, melyben Caroline Gilby Master of Wine, Oz Clarke OBE, a világszerte ismert, magyar borokért rajongó borszakíró és Czinki Tamás, az első és egyelőre egyetlen magyar Master Sommelier olyan magyar borokat ajánlanak a világ borfogyasztói számára, melyek szerintük minőségben és ár/érték arányban a legjobbak. A Decanter magyar mellékletének további szerzői Elizabeth Gabay Master of Wine, Harmath Csaba gasztronómiai tanácsadó, Mészáros Gabriella az Agrármarketing Centrum borszakmai tanácsadója és Ercsey Dániel borszakíró. Íme, az általuk legjobbnak ítélt vörösborok listája.

 1. Sauska Cabernet Franc (Siklós) 2017, 95 pont

Mély violaszín, rubin árnyalatokkal. Komplex, gazdag, intenzív illat szegfűszeggel, fahéjjal, kardamommal, dohánnyal. A szájban gazdagon gyümölcsös, főleg szeder, áfonya, málna és ribizli. Kortyában hosszú, selymes tanninok, gazdag, komplex utóíz.

Ajánlott fogyasztás: 2026-ig

 1. St. Andrea Merengő 2017, 95 pont

Komplex, érett aromavilág. Illatában erdei bogyós gyümölcsök, fekete szeder és áfonya érezhető, enyhén földes jegyekkel és pici avarral a végén. Telt és kerek a korty, amit szépen kísérnek a vulkanikus és meszes jegyek. Mindent betöltő, hosszú lecsengésű elegáns vörösbor, kékfrankos, syrah, merlot, cabernet franc, pinot noir és kadarka házasítás.

Ajánlott fogyasztás: 2031-ig

 1. Vida Bonsai Öregtőkék Kadarkája 2017, 95 pont

A több, mint 90 éves, organikusan művelt ültetvény sokat tud mesélni, és elképesztő csodákra képes. Játékosan fűszeres illata, nem túl nehéz, ugyanakkor karakteres ízképe mindenkit elvarázsol. Erdei gyümölcsök, fűszerek, cédrus hívogató aromái, szép struktúra és lecsengés. A halászlé tökéletes kísérője, de kacsa, bárány és borjú ételekhez is pompásan illeszkedik.

Ajánlott fogyasztás: 2023-ig

 1. Vylyan Dueninum 2012, 94 pont

Hordóválogatás, a Vylyan zászlós bora.Illatában karácsonyi fűszerek (kardamom, szegfűszeg), és érett szeder; a kortyban mazsolás csokoládé, míg lecsengésében szivardobozt idéző cédrusos-dohányos asszociációk jellemzik, egyedi, pézsmás jelleggel kiegészítve. Hatalmas test és óriási hossz. Boregyéniség.

Ajánlott fogyasztás: 2025-ig

 1. Etyeki Kúria Pinot Noir 2017, 93 pont

Illatában meggy, piros szilva és szárított vörösáfonya, szerecsendióval, ízében a piros gyümölcsöket vanília és leheletnyi rózsabort egészíti ki.

Ajánlott fogyasztás: 2024-ig

 1. Heumann Kékfrankos Reserve 2015, 93 pont

Sötét lila szín, ibolyaszegéllyel. Illatában meggy, némi vanília és bors. A szájüreget piros és fekete gyümölcsökkel teljes egészé-ben kitöltő íz. Még alakul. Nagy test, jól struktúrált. A korty hossza végtelen.

Ajánlott fogyasztás: 2024-ig

 1. Pannonhalmi Apátság Hemina 2018, 93 pont

Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas "pannonhalmi bordói".

Ajánlott fogyasztás: 2030-ig

 1. Sebestyén Iván-völgyi Bikavér 2017, 93 pont

Élénk gránát vörös szín, intenzív gyümölcsös és fűszeres jegyekkel. Ízben nagyon gazdag, piros bogyós gyümölcsök kavalkádja fűszerezve. Kerek, selymes textúrával, hosszú lecsengéssel. Nagyon elegáns bor, Iván völgyi területeink gazdagságát és sokszínűségét mutatja.

Ajánlott fogyasztás: 2025-ig

 1. St. Andrea Áldás Bikavér Superior 2018, 93 pont

Kirobbanó gyümölcsökkel nyit, főleg a piros bogyósok és a fűszerek dominálnak. Az illatban érett, de nem túlérett jegyek. Kóstolva is a gyümölcsökön van a fő hangsúly, szép, egyensúlyos korty.

Ajánlott fogyasztás: 2024-ig

 1. Bolyki Bikavér 2016, 91 pont

Tartályban, spontán erjesztve, másfél éven át 500 literes hordóban érlelt, szűretlenül palackozott egri bikavér. Közepes testű, gyümölcsös, élénk bor. Intenzív bíborszín, lassú mozgás, vastag gliceringyűrűk jellemzik ezt a bort. Illatában szeder, áfonya, marcipán; ízében meggy, piros bogyós gyümölcsök. Kóstolva telt, mégis a könnyedség érzése lengi körül, bársonyos tanninja hosszan vezeti le ízét.

Ajánlott fogyasztás: 2026-ig

 1. Bussay Charmes Pinot Noir 2017, 91 pont

A birtok első telepített vörösbor alapanyaga, nagyon eredeti fűszerek-gyümölcsök. Tannint és mély színeket ne is keressünk, csak az igazi pinot aromatikát. Nyitott kádas erjesztés, 1 év hordó. A franciák büszkék az agyagos foltjaikra és "Charmes" előtaggal hívják azokat a területeiket, hát így tettünk mi is!

Ajánlott fogyasztás: 2025-ig

 1. Heimann Porkoláb-völgy Kadarka 2019, 91 pont

Édes, vörösbogyós gyümölcsök, cukrozott meggy és áfonya, érett málna. Friss, virágos karakter, selymes textúra és koncentrált savak jellemzik.

Ajánlott fogyasztás: 2025-ig

 1. Bussay Csókaszőlő 2018, 90 pont

Színében mély rubinvörös, csillogó rubinkövekkel. Illatában pirosbogyós gyümölcsök, cseresznye, ribizli, dohány, avar kavarog, abszolút a kadarka és a pinot noir vonalán mozog. Szájban csodálatos, feszes szerkezetű és húsos bogyós gyümölcsök kavalkádja érkezik egyedi, földes aromákkal karöltve, ízorgia és tűzijáték a nyelven. Igazi szólóbor, hatalmas egyéniség!

Ajánlott fogyasztás: 2023-ig

 1. Martinus Tagyon-hegy Kékfrankos 2018, 90 pont

Illatában sötét bogyósgyümölcsök: szeder, szilva, érett cseresznye. közepes test, sűrű textúra. Az érett, selymes tanninok és a friss savak harmonikus bort adnak.

Ajánlott fogyasztás: 2023-ig

 1. Szent Donát Magma Kékfrankos 2018, 90 pont

Intenzív illatában cseresznye, szilva, feketeszeder. Füstös, feketeborsos és gyógynövényes jegyek. Lágy tanninok, mérsékelt alkohol. 

Ajánlott fogyasztás: 2023-ig

 1. Tóth Ferenc Kadarka Superior 2018, 90 pont

Illata ezerarcú. Pirított dió, málnaszörp és a szamócalekvár édeskés aromái váltogatják egymást, majd herbás-gyantás jegyek is felvillannak. A kortyban még élénken játszadozó savai és szépen alakuló tanninjai azonnal éreztetik magukat. Utánuk a friss meggy gyümölcsének érett zamatai szinte még fel is erősödnek. Olajos, sűrű, több dimenziós bor, nagy potenciállal.

Ajánlott fogyasztás: 2025-ig

 1. Vesztergombi Turul 2016, 90 pont

Illatában bors és feketeszeder. A korty zamatos, lédús, fekete bogyós gyümölcsökkel teli. A háttérben dohány és kakaó, finom hordófűszerek, remek összeállítás.

Ajánlott fogyasztás: 2026-ig


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.