Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Ezek a Decanter által legjobbnak ítélt magyar fehérborok

A nemzetközi Decanter magazin májusi száma egy 36 oldalas, speciális magyar különkiadással is jelentkezett, melyben Caroline Gilby Master of Wine, Oz Clarke OBE, a világszerte ismert, magyar borokért rajongó borszakíró és Czinki Tamás, az első és egyelőre egyetlen magyar Master Sommelier olyan magyar borokat ajánlanak a világ borfogyasztói számára, melyek szerintük minőségben és ár/érték arányban a legjobbak. A Decanter magyar mellékletének további szerzői Elizabeth Gabay Master of Wine, Harmath Csaba gasztronómiai tanácsadó, Mészáros Gabriella az Agrármarketing Centrum borszakmai tanácsadója és Ercsey Dániel borszakíró. 

A felsorolásból szándékosan maradt ki a furmint, hiszen azt és az aszút egy-egy külön fejezetben értékelték. Íme, az általuk választott fehérborok listája.

 1. Kolonics Hárslevelű 2018, 96pont

Elképesztő bor, pulzáló vulkanikus energiával. Méz, méhviasz, lime levél, rozmaring, és egy kis vadság, ami azonban barátságos.

Ajánlott fogyasztás: 2031-ig

 1. Kreinbacher Brut Classic NV, 95 pont

A furmint gyümölcsössége és határozott savai tökéletesen kiegészítik a krémes chardonnay-t és a pinot blanc barackosságát. Klasszikus pezsgő friss savakkal és finom, hosszan tartó, kellemes buborékokkal. Intenzív gyümölcsösség, körte és ropogós alma mézes, kekszes jegyekkel.

Ajánlott fogyasztás: 2024-ig

 1. Somlói Vándor Teraszok Juhfark 2019, 94 pont

Somló igazi lenyomata, melyben a füstös, ásványos aromákat a csonthéjasok és érett gyümölcsök kísérik, az édeskömény és jázmin jegyeivel. Hosszú, ásványos lecsengés. Organikus szemléletű gazdaságból származó derítetlen, vegán bor.

Ajánlott fogyasztás: 2025-ig

 1. Gizella Barát Hárslevelű 2019, 93 pont

Hordóhasználat nélkül készült, mely következtében az akáciavirágos és friss, trópusi gyümölcsös, körtés jegyek tökéletesen érvényesülnek. Nagyon letisztult, kifinomult, alacsony alkoholtartalmú bor a tarcali Barát dűlőről, frissítő savakkal, hosszú, elegáns lecsengéssel.

Ajánlott fogyasztás: 2023-ig

 1. Kikelet Lónyai Hárslevelű 2018, 93 pont

Berecz Stéphanie csodás hárslevelűi jól ismertek a borszeretők körében, a Lónyai dűlő szelekció pedig igazi sztár. A 45 éves, organikusan művelt tőkékről származó szőlőből készült bor hihetetlen mélységű és intenzitású, ásványos frissességű, és nagyon hosszú az alma, mirabella és hársfavirág jegyeivel.

Ajánlott fogyasztás: 2025-ig

 1. Kovács Nimród Chardonnay Battonage 2016, 93 pont

Magyar chardonnay klasszikus burgundi technológiával. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a terroir adottságait.

Ajánlott fogyasztás: 2023-ig

 1. Kovács Nimród Dixie 2018, 93 pont

Izgalmas, élénk fehérbor, hordóban érlelt chardonnay-ból és acéltartályban erjesztett szürkebarátból. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése híven tükrözi Gran Cru terroirjaink egyedi adottságait.

Ajánlott fogyasztás: 2024-ig

 1. Sabar Birtokbor Olaszrizling 2019, 93 pont

Fiatalos bor a citrusok, csonthéjas gyümölcsök karakterével és mandulás utóízzel. Klasszikus példája a jó minőségű olaszrizlingnek, kerek és hosszú lecsengésű.

Ajánlott fogyasztás: 2023-ig

 1. Szeremley Kéknyelű 2006, 93 pont

Stílusában a narancsborhoz hasonlít. Illata érett, meleg tónusú, kis vegetális beütéssel, fűszerességgel. A korty rövid, füstös, pörkölt hordós - de a hordóhasználat nem tolakodó. Citrusos, grapefruit társul az érettebb körtés és sárga virágos jelleghez.

 1. Heumann Rajnai Rizling 2019, 92 pont

Üde fehérbor a barack és citrom illatával. Ízében pazar grapefruit és citrom. Hosszan kitart.

 1. Frittmann Irsai Olivér 2020, 91 pont

Intenzív illatát a virágok mellett citrusok, zöldalma és barack töltik meg. Kóstoláskor a ropogós savak adta lendület nyújtja az első benyomást, amelyet könnyed test és alacsony alkoholtartalom kísér. Az ízvilág tisztán követi az illatot meghatározó aromatikát, a lecsengés zöldfűszeres, lime-os asszociációkkal búcsúzik. Illatos bor létére igazán remek szomjoltó.

 1. Gilvesy Rajnai Rizling 2019, 91 pont

Élénk, intenzív illatú bor, fehérhúsú gyümölcsökkel, főleg őszibarackkal. A korty hosszú, és szerteágazó, a gyümölcsösség mellett az ásványosságé és a vibráló savaké a főszerep.

 1. Haraszthy Sauvignon Blanc 2020, 89 pont

Nagyon élénk trópusi gyümölcsös illat, melyből kiemelkedik a maracuja. Ízben fehérhúsú őszibarackkal bővül a megidézett gyümölcsök sora, enyhe vegetális aromákkal kísérve. Koncentrált, lendületes bor kifinomult textúrával, lecsengése gyümölcshangsúlyos. Az Etyeki borvidékre jellemző karakteres savak jól illeszkednek a bor újvilági stílusához.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.