Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Etyeki Kúria Pinot Noir 2016 (utolsó palackok 1db)

Etyek, Nagy Látóhegy, kisebb részben új fahordós, nagyobb részben második töltésű hazai és francia tölgyhordós érlelés egy éven át. Tiszta cseresznye, csipkebogyó, finom fa. Kerekebb, testesebb pinot stílus, a fajta eleganciájával és a borvidék meszes hűvösségével. Intenzív, jó korty.

A terméket már nem forgalmazzuk.

Vásárlóink pontozták

Tulajdonságok Pontok  
 Szín4.1  
 Illat4.1  
 Íz4.3  
 Potenciál3.7  
 Összbenyomás4.1  
 Ár/érték3.7  


Összérték 15 db. értékelés után

4 pont

 
 

Vásárlóink írták

Colos28
"Az egyik legjobb magyar pinot amit valaha kostóltam! :)"
(Szín: 3, Illat: 4, Íz: 5, Potenciál: 3, Összbenyomás: 4, Ár/érték: 3)

kalti
"Tipikus pinot noir illat: avaros, bőrős, csipkebogyós. Kiemelkedően szép hordó használat. A dugó nem volt teljesen szétázva (ahogyan esetleg korábbi évjáratokban). Kis szellőztetés után gyümölcsösség is megjelenik a nagyon széles íz- és illatképben. Szerettem. 2 éve még szerintem van ezen a csúcson."
(Szín: 5, Illat: 4, Íz: 5, Potenciál: 3, Összbenyomás: 5, Ár/érték: 5)

kortyolo
"Megjelenése tiszta, színe a rubin és a gránát árnyalatok között helyezkedik el. A színe nem túl intenzív, inkább kicsit halovány. Illatában rendkívül gazdag, sokat sejtető, felismerhetőek a kompótos aromajegyek. Inkább mondanám fűszeres bornak, mint gyümölcsösnek. Felfedezhető benne a szegfűszeg, csipkebogyó, meggy; a szilvafélék közül pedig inkább a roppanós ringló jut eszembe. Ízre hozza azt, amit illatában is rejt. Sőt, talán még többet is. Szánkat teljesen kitölti, egyfajta lendülettel söpör végig nyelvünkön az ízlavina. A borsosság, lekvárosság, szerecsendió, valamint a fás jelleg is megjelenik. Nagyon bújós és könnyen behízelgő vörösbor. Itatja magát és a 13,5% alkoholtartalom enyhén melegíti az ember torkát. Észre sem vesszük, hogy milyen gyorsan fogy. A bor jelen állapotában már most is kiváló , de van még benne potenciál. 1-3 év múlva érdemes lenne újra megkóstolni ezt az évjáratot. Ajánlom fűszeres ételekhez (paradicsomos alapú tésztákhoz, sertés-, marha-, bárány ételekhez, sült vagy grillezett formában). Kellemesen illeszkedik akár a paprikás-, csemege szalámihoz, császárszalonnához, vagy keményebb sajtokhoz is. Etyek-Budai borrégió egyik kiemelkedő borfajtája lehet, vagy már az is. Komoly ebédhez, egyszerű vacsorához ajánlom, vagy akár még beszélgetős bornak is kiváló választás lehet. Ha ilyen jellegű borral találkozom, sokszor megfordul a fejemben, hogy miért nem ilyen egyszerű, könnyen iható, de mégis gazdag aroma és savtartalommal készítenek borokat kis hazánkban. Persze tisztelet a kivételnek."
(Szín: 3, Illat: 4, Íz: 4, Potenciál: 4, Összbenyomás: 4, Ár/érték: 2)


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.