Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Érdekes tények a Cabernet Francról

  1. A franciaországi Loire régióban, a 12. század közepén született cabernet franc elsősorban a bordeaux-i stílusú házasításokban található meg.
  2. A cabernet franc és a sauvignon blanc valójában a cabernet sauvignon szülei - és nem fordítva, mint korábban hitték.
  3. A húsz legszélesebb körben ültetett szőlőfajta egyike. Kedvelt Franciaország, az USA, Kanada, Chile, Argentína, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika, Brazília, Olaszország, Magyarország, Horvátország és Románia borvidékein.
  4. A cabernet franc hidegtűrő képessége természetszerűen kínálja a lehetőséget jégbor és késői szüretelésű desszertborok készítéséhez, ahogy azt Ontarioban és New Yorkban is történik.
  5. Annak ellenére, hogy a cabernet franc-t általában merlot-val és cabernet sauvignonnal házasítják, önálló fajtaként is palackozható.
  6. Alacsonyabb a tannin-, és savtartalma, kisebb a teste, ugyanakkor aromásabb, illetve zöldnövényesebb, mint a cabernet sauvignon.
  7. Ízjegyei a gyümölcsös jegyektől, mint a szilva, szeder, ibolya, málna és áfonya, egészen a fűszeresig terjednek: zsálya, babérlevél, rozmaring, dohány, kaliforniai paprika és eukaliptusz.
  8. A cabernet franc-t tulajdonságai tökéletessé teszik olyan húsokhoz, mint a bárány, nyúl, kacsa és az őz, de akár pulyka mellé is kiváló lehet.

Cabernet franc kínálatunkat ITT találja!


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.