Előjegyzés
Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Chateau Changyu Moser XV

Kína legelső borászataként a CHANGYU PIONEER-t 1892-ben alapította Zhang Bishi, egy kínai diplomata, amit "Zhang Yu Wine Company"-nak nevezett el. Több mint 500 000 szőlőtőkét importált az Egyesült Államokból és Európából, és egy osztrák szőlész támogatásával megnyitotta az utat a modern kínai bortermelés előtt. Ma nyolc château és borászat tulajdonosa és üzemeltetője Kína-szerte.

CHATEAU CHANGYU MOSER XV

A kastély 2013. augusztusában nyitotta meg kapuit Yinchuan közelében. A CHANGYU 70 millió eurónak megfelelő összeget fektetett a kastély építésébe, amely egy lenyűgöző, 1500 barrique hordós pincének, valamint egy csúcstechnológiás palackozósornak ad otthont. A bortermelés minden fázisa a kastélyban zajlik: a szőlőtermesztés, préselés, erjesztés, érlelés a pincében és a palackozás is. Feltett szándékuk, hogy ők legyenek Kína legjobb borászata. A kastélyban egy múzeum is található, amely a kínai borászat és a Changyu történetét is bemutatja.

A KÍNAI BOR TÖRTÉNETE

A kínai szőlő története bor több mint 4600 évre nyúlik vissza. A legkorábbi feljegyzések a Han-korból származnak. Egy pár évvel ezelőtti felmérés szerint a borszőlőültetvények 800 000 hektárt tettek ki az országban, ami a világon (Spanyolország után) a második legnagyobb kiterjedés. Kína egyébként globálisan a legnagyobb szőlőtermelő, igaz, ebbe a statisztikába az étkezési szőlők is beletartoznak.

Kína a leggyorsabban növekvő borpiac a világon, nagyjából 13 millió hektoliter bort állítanak elő évente. A vörösborok aránya 90%, és csak 10%-ot tesznek ki az édes és a száraz fehérborok.

NINGXIA BORVIDÉK

A birtok Ningxiában található, mely Kína legfiatalabb és legizgalmasabb bortermelő régiója, célja, hogy bekerüljön a világ legjobbjai közé. A régióban ehhez minden adott: a Góbi-sivatag peremén, 1.100 méteres tengerszint feletti magasságban található, ahol a hűvös éjszakák és évi több mint 3000 órányi napsütés segít megőrizni a borok frissességét, melyek túlnyomó részt cabernet sauvignon-ból készülnek.

FILOZÓFIA

A borászat a CHANGYU, mint úttörő kínai borászat és az osztrák Moser család együttműködésére épül: izgalmas kombinációja a kínai borok nemzetközi megjelenésének, amely arra törekszik, hogy a világ legkiválóbbjai közé tartozzon, és az európai Moser család 15 generáción átívelő borászati tapasztalatának.  Lenz M. Moser a főborász, aki szorosan felügyeli a szőlőültetvények kezelését, a termesztést, az érlelést és a házasítást is.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.