Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Bussay Rajnai Rizling 2016

A rajnai rizling az egyik legmegbízhatóbban teljesítő szőlőfajta, minden évben mutat szépséget. A kezdeti aromák leginkább egy friss, tavaszi virágos rétre emlékeztetnek, ehhez idővel a fajtára jellemző petrolosság társul. Szájban a citrusok hada jelentkezik, idővel pedig tropikális aromákkal egészül ki. Gazdagsága és hömpölygő teste mellett ásványok is előkerülnek, szerkezete megbonthatatlan. A csörnyeföldi rajnai rizling megmutatja a termőhely nagyságát, mely kiemelkedő évjáratokban képes Tokajhoz és Somlóhoz mérhető fehérborokat adni.

A terméket már nem forgalmazzuk.

Vásárlóink pontozták

Tulajdonságok Pontok  
 Szín4  
 Illat3.8  
 Íz3.7  
 Potenciál3.5  
 Összbenyomás3.6  
 Ár/érték3.8  


Összérték 61 db. értékelés után

3.7 pont

 
 

Vásárlóink írták

GalambosErnie
"Ha ez tényleg Rajnai rizling akkor nagyon rosszul sikerült. Túlságosan savas, az illatában az alkolhol dominál, utóize szinte semmi. Mivel 2016-os bor ezért lehet nem megfelelően volt tárolva...de igazából egy fillért se ér így ez a bor, egy rossz minőségű asztali borral talán felveszi a versenyt."
(Szín: 2, Illat: 1, Íz: 1, Potenciál: 1, Összbenyomás: 1, Ár/érték: 1)

marikoo
"Egyértelműen dugós a bor! Sajnos a dugóból származó rossz illat és íz teljesen szétüti a bor jellegét. Kár érte, mert a "háttérben" sejteni lehet a szép bort. Mivel 1 kartonnal vásároltam belőle, így kíváncsi vagyok, hogy csak ez az első palack volt dugós, vagy mindegyik. Ha utóbbi, akkor már értem a 75%-os árengedményt. Megérdelene ez a bor egy tisztességesebb palackzárást (csavarzár, szintetikus dugó). Ahogy az egyik év borásza mondta: a parafadugók 7%-a TCA beteg, de a blama a borászé. Lehet, hogy érdemes elgondolkoznia a borásznak ezen a mondaton. Ilyen méretű és minőségű pincészet ezt nem engedheti meg magának."
(Szín: 5, Illat: 1, Íz: 1, Potenciál: 1, Összbenyomás: 2, Ár/érték: 2)

kalti
"Lehet, hogy palackvariáció, de nekem lehet, hogy dugós volt. Dohosság és fülledtség mellett extrém zöldesség, zöldségesség volt illatában. Ízében sem sikerült sajnos javítania sokat."
(Szín: 4, Illat: 1, Íz: 2, Potenciál: 1, Összbenyomás: 1, Ár/érték: 2)

danika
"Az egyik legjobb ivású hazai rajnai, amit Mo-ról ittam. Ráadásul olcsó. Szuper"
(Szín: 4, Illat: 5, Íz: 5, Potenciál: 5, Összbenyomás: 5, Ár/érték: 5)

smithzoli
"Az alapanyag teljes érettsége számomra legalábbis kérdéses. Túl sok fa, ami a használt ászokhordótól megint kérdéses. Szóval nem tetszett..."
(Szín: 3, Illat: 3, Íz: 3, Potenciál: 4, Összbenyomás: 3, Ár/érték: 3)


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.