Előjegyzés
Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Bortrendek - Ezt isszuk 2024-ben

Noha biztos képet majd csak az év végi összegzés ad, íme mindazok a trendek, melyek a szakértők szerint meghatározzák majd 2024 borfogyasztási szokásait.

Fókuszban a fenntarthatóság

A klímaválság következményei egyre nyilvánvalóbbak, és a fogyasztók egyre inkább azok felé a pincészetek felé fordulnak, amelyek nemcsak lenyűgöző borokat készítenek, hanem fenntartható és/vagy bio gazdálkodást folytatnak. A borbolt.hu kínálatában több, mint 200  organikus szemléletmódban készült bort talál.

A portugál borok előretörése

Portugália igen gazdag örökséggel rendelkezik a házasított borok terén, amelyeket jellemzően őshonos fajtákból készítenek. A Vinho Verde borvidék frissességéről, üde savairól és alacsony alkoholtartalmáról ismert és jól beazonosítható borainak népszerűsége az idén a szakértők szerint tovább fog növekedni.

Hódít a Chenin Blanc

A sokoldalú chenin blanc idősebb szőlőtőkékről származó borai igen magas minőséget képviselnek, így nem csoda, hogy a 2024-es bortrendek közé is bekerültek. Tekintse meg Chenin Blanc kínálatunkat!

Champagne alternatívák

A champage iránti kereslet csökkenő tendenciát mutat, azonban a hasonló módszerrel készült, ám kedvezőbb árú pezsgő alternatívák, így a franciacorta és cava népszerűsége is egyre növekszik. Nemcsak remekül passzolnak a legtöbb ételhez, hanem alacsony alkoholtartalmuk miatt a tudatos fogyasztók is előszeretettel választják őket. Mindennapi pezsgőt keres? Böngéssze át kínálatunkat!

Piemont

Az olaszországi Piemont a nebbiolo hazája, melyből a világhírű minőséget képviselő Barolo, Barbaresco készül. Emellett a régió az őshonos szőlőfajták széles választékát kínálja, így szakértők szerint az innen származó borok sikere további növekedést mutat majd 2024-ben is.

Trentino-Alto Adige

Az észak-olasz Trentino-Alto Adige régió üdítően aromás fehérborokat és illatos vörösborokat kínál a borfogyasztók számára. A régió egyik legismertebb márkája Pino Grigio. Elegáns fehérboraik bárki szívét könnyedén rabul ejtik, akárcsak a híres Ferrari pezsgők, melyek a legjobb francia pezsgőkkel kelnek versenyre és 2017 óta organikusan művelt szőlőből készülnek.

Amerikai borok

Bár egyre népszerűbbek Oregon, Washington és Vermont borai is, a Kaliforniából származó borok népszerűsége töretlen. Böngésszen amerikai borkínálatunkban és találja meg az ízlésének leginkább illő fajtát. 

Alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes borok

Az egészségtudatos életmód előtérbe kerülésével egyre nagyobb az igény az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes borokra, illetve pezsgőkre. Ezzel új, feltörekvő trend van születőben.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.