Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Borok, párlatok kerek évfordulókra

Akár az első, akár a 30. évfordulóját ünnepli, a különleges alkalmak különleges meglepetést kívánnak. Az évfordulós bor ízletes és különleges ajándék, amely még emlékezetesebbé teszi az egyedi alkalmat és tovább őrzi annak emlékét. Íme a mi ajánlatunk a különleges alkalmakra. 

Mire figyeljen?

Ha idősebb bort vásárol, fontos, hogy azt megbízható kereskedőtől szerezze be! A borbolt.hu csapata nemcsak szívesen segít kiválasztani az alkalomhoz illő bort, de velünk a gondos tárolásban is biztos lehet! 

Champagne az örök klasszikus

Ha kétségei vannak, egy palack jó Champagne mindig ideális évfordulós borajándék, akár az első, vagy az ötödik évfordulót, vagy 50 éves születésnapot ünnepli. Ez a világ egyik legsokoldalúbb bora, amely önmagában vagy különféle ételekkel fogyasztva is különleges ízélményt ad.

Valami különleges

Válasszon különleges helyszínről származó bort, melyet nagy valószínűséggel a megajándékozott még nem kóstolt! Az itthon kevésbé ismert, de a nemzetközi borvilágban igazi kultusz borászatnak számító libanoni Chateau Musar borai a bor világának legfényesebb csillagai közé tartoznak. Borgyűjtők, vezető sommelierek és mindazok rajonganak értük, akik olyan bort keresnek, amelynek valami egészen más a mondanivalója, akik vonzódnak a bor egyedi karakteréhez és a szőlészet és a borkészítés divatosan "kézzelfogható" megközelítéséhez. 

10 éves évfordulóra

A 2013-as évből származó a magas savtartalmú és magas tannintartalmú vörösborok tökéletesen alkalmasak arra, hogy velük ünnepeljünk. Kifejezetten ajánlottak az olyan, sokáig érlelhehető fajtákból készült borok, mint a cabernet sauvignon, a merlot vagy nebbiolo.

Fehérborok közül klasszikus ünnepi és évfordulós bor az aszú. A világ legjobbjai között számontartott aszú rendkívül komplex aromavilága, a magas maradékcukor-tartalmat egyensúlyban tartó eleven savszerkezete és az, hogy megfelelő körülmények között extrém ideig eltartható, mind unikális borélménnyé teszik.

20 éves évfordulóra

Tökéletes és különleges választás a Tokaji Aszú Eszencia, mely borkategória 2006-ban megszűnt. Csak kiemelkedő minőségű, kiválóan alkalmas területről és évjáratban készítették. Olyan aszúbor, amely legalább 180g/l természetes cukrot és 45g/l cukormentes extraktot tartalmaz, azaz valós puttonyszámmal már nem írható le.

30-40-50-60 éves évfordulóra

Különleges és emlékezetes ajándék a Baron Gaston Legrand Armagnag, az alkalomhoz illően, dízdobozban. Armagnac régió Bordeaux városától 100 mérföldre délre található. Egyedülálló fekvése gazdag, napos kitettséget, mérsékelt éghajlatot és kiváló páratartalmat biztosít tavasszal és kora nyáron, míg a terroirban található ásványok szép színt adnak a bornak, és hozzájárulnak a kellemes ízvilághoz.

A legtöbb armagnacot - beleértve a Cognac Lhéraud-t is - nem kétszer desztillálják, mint a konyakokat, hanem csak egyszer. A lepárlás hagyományos armagnac-főzőben történik, amely novemberben vagy decemberben kezdődik és februárban ér véget. A Lhéraud armagnacot Limousin és Monlezun tölgyfahordókban érlelik, ez idő alatt a párolgás koncentrálja az alkoholt. Ennek eredményeképpen az armagnacot, akárcsak a konyakot, fokozatosan vízzel vagy petites eaux-val (víz és armagnac gyenge keveréke) hígitják, hogy a végső alkoholtartalom 40 százalékra vagy 80 százalékra csökkenjen.

1993 - Lágy fűszerek, aszalt sárgabarack, hideg kávé, őrölt mandula és karamellás alma.

1983 - Gazdag tölgyfával, szivaros doboz, csokoládé, növényi jegyek és kandírozott ananász jegyeivel.

1973 - Karamellizált trópusi gyümölcsök és lédús aszalt szilva, némi virágos aromával és mandulaillattal.

1963 - Micsoda év volt! Valentyina Tyereskova a világ első női űrhajósa Föld körüli pályára áll a Vosztok-6 űrhajóval, forró drótot létesítenek a Fehér Ház és a Kreml között, Martin Luther King elmondja Van egy álmom… kezdetű beszédét. - Elegáns, fás fűszerek és eszpresszó jegyeivel, hosszú és gazdag, lágy lecsengéssel.

 

 


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.