Előjegyzés
Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Berliner Wine Trophy és Mundus Vini aranyak

Íme az év első aranyérmes borai:

Aranyesővel indították a tavaszt a magyar borászatok a nemzetközi megmérettetéseken. A Berliner Wein Trophy-n 97 nagyarany és arany érmet, míg a Mundus Vini-n 19 aranyérmet szereztek a magyar borok. Ezekből válogattunk.

PEZSGŐK

Bujdosó Blanc de Noir Brut 2018 - Elegáns illatában gyümölcsös és virágos jegyek. Lendületes savak, apró buborékok, gyümölcsös ízgazdagság, a tradicionális pezsgőkre jellemző eleganciával.

Feind Coupé Extra Dry - Pezsgőnket Charmat-eljárással zenitből készítettük. A finom gyöngyözésű Coupé Extra Dry élénk savszerkezettel rendelkezik, melyet 17g maradékcukor tartalma tesz egyensúlyossá. Illatában és ízében is komplex; a gyümölcsös jegyek közül a zöldalma és körte jellemzi. Aperitifként és halételek mellé remek választás.MV

Pajzos Tokaji La Bulle Brut - Méthode Traditionnelle eljárással készített, gazdag gyöngyözésű, elegáns brut, pezsgő, amely ízvilága leginkább a francia Crémant-hoz hasonlítható.

Paulus Generosa Extra dry - Asti eljárással készült generosa pezsgő, mely markáns, fajtajelleggel és illatokkal kényeztet, egyedülálló élményt nyújtva már az első kortynál.

FEHÉRBOROK

Bujdosó Csomó Sauvignon Blanc 2022 - Élénk, játékos bor, üde citrusos karaktere, és zöldfűszeres jegyei a tavaszt varázsolják a pohárba. 

Dobosi BIO Juhfark 2021 - Fiatal korát meghazudtolóan komplex bor, mely szépen hordozza a Nivegy-völgy meszes jegyeit.     

Nyakas Don Olivér 2022 - A chardonnay teltségét, és az irsai olivér izgalmas illatait ötvöző bor, mely a mandarin, narancs, gyöngyvirág és friss fűszerek kavalkádjával lepi meg kóstolóját.

Tornai Top Selection Grófi Hárslevelű 2019 – Grófi dűlő az egyik legkiemelkedőbb területe a pincészetnek. Az innen szüretelt aranysárga, hosszú fürtöket túlérésben dolgoztuk fel. A bor illatában hársvirág, méz, hordófűszerek keverednek virágos, herbális jegyekkel. Ízében rendkívül összetett, mézes, krémes és végtelelnül hosszú, gazdag, testes bor. MV

Szászi Endre Rókaluki Olaszrizling 2021 BIO - Nagy test, sok só és nedves kő, komplex ízek, magas, de nem zavaró alkohol - prémium tétel.

ÉDES BOROK

Béres Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011 - Koncentrált illatában méz, fűszerek és pörkölt olajos magvak. Ízvilágban tetten érhetőek már a harmadlagos, érlelési jegyek is: datolya, kandírozott citrusok, avar és fűszerek töltik meg a kortyot. Ünnepi bor. 

Hold and Hollo Sweet 2018 (SWEET) - Illatában a barack, friss füge, jázmin és barackvirág. Ízében sárgabarack kompót, birsalmasajt és narancs, melyek igazán karakteressé teszik.

Pelle Zsófia Cuvée 2019 - Tartalmas, koncentrált bor, sárgabarackkal, trópusi gyümölcsökkel, édes citrusokkal, enyhe botrytises jelleggel, ahol a szép savak ellensúlyozzák a maradékcukrot.

Pelle Pince Tokaji Aszú 6 puttonyos 2018Illatában aszalt gyümölcsök kavalkádja, míg  a hosszú és komplex kortyérzetet a szép savak garantálják.

Szászi Endre Muskotály - Zeus Félédes Cuvée 2021 BIO - Vadvirágos, aszalt gyümölcsös bor, muskotályos jegyekkel, gazdag, érett ízzel, ideális sav-cukor egyensúllyal.

Tokajicum 5 puttonyos Aszú 2017 (0,5l) - Mézeskalács, jázmin és frézia illat az érett sárga őszibarack és aszalt sárgabarack intenzív ízjegyeivel.

ROZÉK

Frittmann Rosé Cuvée 2022 - Illatában és ízében is vidám, cseresznyés, epres, csipkebogyós jegyek. A könnyed test, az alacsony alkoholtartalom és a ropogós savak miatt igazán üde bor.

Szentpéteri Néró Rosé válogatás 2022 - Elegáns sötét rózsaszínű megjelenés. Izgalmas illatában és sokrétű ízében friss málna, eper, cseresznye és szeder. Mediterrán jelleg, mély tartalom, üde savak, hosszú, lédús lecsengés.

VÖRÖSBOROK

Etyeki Kúria Red 2020 - Merlot és kékfrankos alapú házasítás, mely azokat is elvarázsolja, akik eddig azt hitték nem szeretik a vörösborokat.

Eszterbauer Grand 2017 - Nagyaranyat nyert a Berliner Wine Trophy-n, a Winelovers Wine Awards legjobb vörösbora lett és a legmagasabb pontszámú magyar bor a Mundus Vini-n. A Grand a pincészet legjobb tételeinek házasítása kell legyen, kizárólag kivételes évjáratokból, kifejezetten Grand borok számára kialakított palackban palackozva. Legalább 25% Kékfrankost kell tartalmaznia és minimum 5 évig kell érlelni.  

Eszterbauer Báró Steiner Bikavér 2019 - Prémium bikavér egy nagyszerű évjáratból. Illatban érett meggy és feketeribizli, ízében gyümölcsök, hordófűszerek és bársonyos tanninok egyensúlya.

Eszterbauer Mesterünk 2019 - Érett és koncentrált alapanyag Görögszó dűlőből, magasabb alkohol- és extrakttartalom, testes és behízelgő. 

Mészáros Pál OhMerops 2020 - Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc válogatott házasítása. Illatában aszaltszilva és kökénylekvár, gyümölcsös ízek és az érlelésből adódó díszítő jegyek. Karakteres szekszárdi bor.

Mészáros Grandiózus Cuvée 2019 - A cabernet franc adja a testességét, a merlot a lágy kedvességét, majd a cabernet sauvignon intenzív jegyei teszik igazán teljessé ezt a házasítást.

Petrény Merlot Superior 2013 - Kifejezett illatában sötét bogyós gyümölcsösség, enyhe fahordó jelenik meg. Bársonyos tannintextúra, lendületes szerkezet jellemzi, a meggy, kökény és szilva jegyeivel.

Schieber Trilógia Bikavér 2019 - Fűszeres illatú, finoman gyümölcsös, nagyon jó egyensúlyú bikavér.

Streit-Zagonyi Cabernet Sauvignon 2017 - Kiváló alapanyagból készült bor, nagy beltartalommal, az érett fekete bogyós gyümölcsök kavalkádjával, az alkohol és az érett tanninok egyensúlyával.

Szeleshát Nomád 2017 - 100% merlot, szedres -ribizlis illattal, édeskés tölggyel, gyümölcsös-fás, finoman fanyar ízjegyekkel, hosszú lecsengéssel.

 


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.