Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

Berliner Wine Trophy aranyérmes borajánlatunk

Bolyki Bikavér 2018 - Tartályban, spontán erjesztve, másfél éven át 500 literes hordóban érlelt, szűretlenül palackozott egri bikavér. Közepes testű, gyümölcsös, élénk bor. Intenzív bíborszín, lassú mozgás, vastag gliceringyűrűk jellemzik ezt a bort. Illatában szeder, áfonya, marcipán; ízében meggy, piros bogyós gyümölcsök. Kóstolva telt, mégis a könnyedség érzése lengi körül, bársonyos tanninja hosszan vezeti le ízét.

Etyeki Kúria Merlot 2018 (Sopron) - Mély és gazdag illatú, érett cseresznye, szegfűszeg, fahéj és étcsokoládé, a szárított vörösáfonya enyhe édességével. Bársonyos, szájban cseresznye, fekete bors, és frissítő meggyes befejezés. A hordós érlelés vanília és pirított dió jegyekkel egészíti ki.

Gedeon Diófás Arany Sárfehér 2020 – Berliner Wine Trophy aranyérem.

Gere Solus Merlot 2018 - Mélysötét, feketébe hajló árnyalat, lilás reflexek, a pohár falára is sűrű íveket fest. Sós, ásványos gyümölcsös jegyek és édes fűszerek melyek alkotják a bor rendkívüli aroma gazdagságát alkotják. Szilva, málna, meggy uralják a bort ízképét, melybe kakaós-kávés jegyek integrálódnak. Kóstolva lendületes, jó savérzet kíséri a bort, kiemelve az érett gyümölcsöket. A feszes tanninok szépen tartják a bort, még hosszú éveket garantálva ezzel a palackos érés során.

Gere Villányi Franc Csillagvölgy 2018 - A pohárban feketébe hajló mag, lassan mozgó, tartalmas tétel. Illatában a villányi termőtáj meleg, elegáns jelleme. Érett, túlérett piros és fekete gyümölcsök, finoman sós-füstös jegyek és kávé behízelgő harmóniája. Kóstolva puha tanninokban bővelkedik, de nem bújnak el az aromák. A nagyborokra jellemzően minden elemében intenzív, hosszú lecsengéssel zár.

Grand Tokaj Édes Szamorodni 2018 - Illatában a hordós érlelésből adódóan szépen jelenik meg egy nemes, elegáns botritisz, amely kiegészül vaníliás citrusos jegyekkel. Ízében krémesség, citrusosság, friss, könnyed gyümölcsösség. Vibráló, játékos sav-cukor-alkohol tökéletes egyensúlya, hosszú lecsengéssel és visszaköszönéssel a végén.

Gróf Degenfeld 6 Puttonyos Aszú 2017 - Illatában fás és fűszeres jegyek, citrusos gyümölcsökkel kiegészülve. Ízében fellelhetőek a kandírozott, trópusi gyümölcsök, melyet lecsengésében törökméz és édes mandarin jegyek kísérnek. Gazdag ízvilág jellemzi, hosszú érlelési potenciállal.

Holdvölgy Meditation 2019 - Dűlőszelektált száraz furmint. Kifinomult bor a modern és kristálytiszta gondolatiság szolgálatában. Az illatban zöldalma és cédrus izgalmas kettőse mentén fűszeres körte és sok-sok citrus. Végtelen ízében maracujával, lime-mal és némi pink grapefruittal egészül ki a zöldalmás fővonal. Határozott és komoly egyensúly egy kristálytisztán kibontakozó, gondosan szelektált furmintban.

Koch Frisch Rosé 2021 - A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott tétel. Gazdag illatok, málnás, gyümölcsös ízek, és a szájban szétroppanó szőlőszem üdesége jellemzi.

Pelle Szamorodni édes 2017 -  A Pelle Pince legújabb édes szamorodnija, mely színében gyönyörű mélysárga. Illatában citrusok és muskotályos jegyek fedezhetőek fel. Szájban a friss savak könnyedsége és a harmonikus édesség párosa találkozik.

Steigler Prémium Cabernet Franc 2020 (BIO) - Első szüret a Steiger dűlő csillámpalájáról. A gondosan leválogatott ültetvényről kézzel szedtük a szőlőt, amit nyitott kádakban erjesztettünk. A bor használt, nagyméretű tölgyfahordóba került, ahol 12 hónapig érlelődött. Fűszeres illatát, érett szilvás korty követi, robosztus test kíséretében. Igazi franc élmény!

Steigler Prémium Syrah 2020 (Bio) - Illatában a fűszeres, meggyes jegyek, ízében az érett olajbogyó, a csillámpalás ásványosság és a finom hordóhasználat alkotnak ásványos egységet.

Tornai Top Selection Grófi Hárslevelű 2019 - A Grófi dűlő az egyik legkiemelkedőbb területe a pincészetnek. Az innen szüretelt aranysárga, hosszú fürtöket túlérésben dolgoztuk fel. A bor illatában hársvirág, méz, hordófűszerek keverednek virágos, herbális jegyekkel. Ízében rendkívül összetett, mézes, krémes és végtelelnül hosszú, gazdag, testes bor.

Vesztergombi Bodzás Cabernet Sauvignon 2017 - A Bodzás a kevés nyugati fekvésű dűlő egyike, mely a Kerékhegy szoknyáján foglal helyet. 230-250 m magasságban található ültetvények talaja gazdag vörös agyagban és több helyen fellelhetők apró mészkő maradványok. Különleges meleg mikroklímával rendelkező zárt völgy. Az itt termő szőlőktől köszön el utoljára a lenyugvó nap.

Vylyan Kékfrankos 2018 - Beleszagolva a kitöltött borba, az élményt a buja, fűszeres illatok indítják. A kortyban ez kiegészül a fekete cseresznye és a hecsedli gyümölcsösségével, valamint a keserű csokoládé fanyar aromavilágával.  Eleganciája a szép savakon keresztül tűnik elő.

Vylyan Merlot 2018 - Merlot intenzív, magával ragadó, buja bor az illattól a lecsengésig. Gömbölyded kortyú, jókedvű, lendületes, s emellett mindvégig elegáns és jó tartású. Így kerek a világ! Kirobbanó gyümölcsösségét (tele bogyós gyümölcsökkel) gazdag fűszeres jegyek (kakaó, menta, cédrus) színesítik.

Vylyan Montenuovo Cuvée 2018 – A bor indító illata és a korty hosszú lecsengése egyaránt hecsedlire és vajkaramellára rímel. A frissítő savak markáns, durvább bársonyt idéző textúrában teljesednek ki. A bor ízvilága fahéjas feketeszederre emlékeztet.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.