Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

A legjobb borok meleg időben

Itt a nyár, és vele a pihenés, különféle ünnepségek, programok, mikor jó élvezni a nyár könnyű, frissítő borait. De melyek a legjobb borok a forró napokon?

A legjobb nyári fehérborok

Amikor a tökéletes frissítő bort keressük, a többségnek a fehérbor jut először eszébe. Nyáron a könnyű vagy közepes testű és magas savtartalommal bíró változatok az ideálisak. Ha édes borra esik a választásod, fontos, hogy az is magas savtartalmú legyen. Ezek őszibarackos, mézes édessége különösen jól illik a citrusos jegyekhez. Az édes borok kedvelőinek is ajánlott nyáron kipróbálni a friss, ropogós, száraz fehérborokat - ezek egészen más jellegűek, és közel sem olyan szárazak, mint a magas tannintartalmú vörösborok.

Milyen hőmérsékleten fogyasszunk borokat?

   Rizling
Az édes és a száraz változatban egyaránt kapható rizling az egyik legaromásabb bor, mely jól illeszkedik a különféle ételekhez.

  Szürkebarát
A pinot gris/grigio néven is ismert borfajta tipikusan Olaszországból és Franciaországból származik. Könnyen iható bor, savassága miatt pedig  tökéletes a tenger gyümölcseivel.

   Sauvignon Blanc
A sauvignon blanc az egyik legjobb bor a nyárra: krémes, fűszeres, és egyszerre savas és lágy, hihetetlenül sokoldalú választás.

 Ezek a legjobb ételek sauvignon blanc mellé

   Alvarinho
Az Alvarinho itthon még kevésbé népszerű, pedig ez a könnyű, citrusos ízjegyekben gazdag, gyöngyöző, száraz portugál fehérbor az egyik legtökéletesebb nyári frissítő.

Mi az a Vinho Verde?

----------------------------------------------------------------------------------------

A legjobb rozék nyárra
Friss, ropogós, változatos stílusa miatt tökéletes a nyár bármely napjára. Legyen eső vagy napsütés, hihetetlenül meleg vagy tökéletes időjárás, minden alkalomra létezik egy megfelelő stílusú rozé. Fontos szem előtt tartani, hogy míg más borok idővel javulnak, a rozékat egy-két évvel a palackozás után kell fogyasztani.

 Pezsgő Rozé
A pezsgő rozék a száraz brut kategóriától az édesebb Proseccókig minden alkalommal tökéletes felfrissülést jelentenek.  

Champagne, Cava, Prosecco? Miben különböznek egymástól?

 Provence-i Rozé
A francia Provence régió jól ismert könnyű, friss, halvány rozéiról. A borvidékről származó rozék élénk és frissítő jellegük miatt tökéletes nyári italnak számítanak.

 Grenache Rozé
Ezt a bort legjobban jól lehűtve fogyasztani. Tökéletesen ötvözi a tanninokat és a savakat, így kellemes ropogós utóíze van.

  Pinot Noir Rozé
Tökéletes egy barátságos összejövetelhez, grillezéshez.

 Rozé és ételpárosítás - Mi illik az egyes stílusokhoz?

----------------------------------------------------------------------------------------

A legjobb vörösborok nyárra
Nyáron kerülje a nehéz, testes vörösborokat. Dehidratálnak akkor, amikor a legnagyobb szükség van a hidratálásra.

A nyári melegben olyan vörösborok ajánlottak, amelyek a következő három tulajdonsággal rendelkeznek:

  • Hűtötten is kiváló ízű
  • Alacsony tannintartalmú
  • Magasabb savtartalmú

Ez a három tulajdonság jól passzol a meleg időjáráshoz, ennek ellenére nem minden vörösbor ízének tesz jót, ha túl van hűtve.

A magasabb savtartalmú és alacsony tanninszintű, könnyebb testű borok, mint például a hűvösebb területekről származó pinot noir vagy egy gyümölcsös zweigelt kiváló frissítők a nyári melegben.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.