Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

8 dolog, ami miatt a borfogyasztás egészséges

  1. Hozzájárul a hosszabb élethez

Bizonyíték - A borfogyasztók idő előtti halálozási aránya 34%-kal alacsonyabb, mint a sört vagy más alkoholos italokat fogyasztóké.

Forrás - A Gerontology folyóiratban 2007-ben publikált finn tanulmány, mely 2468 férfit vizsgált 29 éves időtartamon át.

  1. Csökkenti a szívroham kockázatát

Bizonyíték - A magas vérnyomásban szenvedő, mérsékelt borfogyasztóknál 30%-kal kisebb a szívroham valószínűsége, mint a bort nem fogyasztóknál.

Forrás – A Harvard Közegészségügyi Iskola 16 éven át tartó, 11 711 férfit vizsgáló tanulmánya, amelyet az Annals of Internal Medicine című szaklapban 2007-ben publikáltak.

  1. Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Bizonyíték - A vörösbor-tanninok procianidineket tartalmaznak, amelyek gyorsítják a koleszterin kiürülését, valamint stabilizálják az érfalak rugalmasságát biztosító rostokat, megakadályozva ezzel az érszűkület, illetve a szívinfarktus kialakulását. A szardíniai és a délnyugat-francia borok több procianidint tartalmaznak, mint más borok.

Forrás - A londoni Queen Mary Egyetem erről szóló tanulmánya a Nature című szaklapban jelent meg.

  1. Csökkenti a stroke kockázatát

Bizonyíték - A stroke valószínűsége kb. 50%-kal csökken azoknál, akik mérsékelt mennyiségű borfogyasztók.

Forrás - A Columbia University tanulmánya, amely nyolc éves időszak alatt 3 176 egyént vizsgált. A kutatási eredményeket a Stroke című szaklapban tették köre.

  1. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát

Bizonyíték - A mérsékelt borfogyasztóknak 30%-kal kisebb a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata, mint a bort nem fogyasztóknál.

Forrás - 369 862 fő átlagosan 12 éven át tartó vizsgálata az amszterdami VU Egyetemi Orvosi Központban. A tanulmány a Diabetes Care-ben jelent meg.

  1. Csökkenti a szürkehályog kockázatát

Bizonyíték - A mérsékelt borfogyasztóknál 32 %-kal alacsonyabb a szürkehályog kockázata, mint a bort nem fogyasztóknál. A sörivókkal összehasonlítva ez az arány tovább javul, és a borfogyasztóknál 43%-kal kisebb a szürkehályog kialakulásának valószínűsége, mint az általában sört választóknál.

Forrás - Izlandon 1 379 embert vizsgáló tanulmány, amelyet a Nature 2003-ban publikált.

  1. Csökkenti a vastagbélrák kockázatát

Bizonyíték - A mérsékelt borfogyasztás (különösen a vörösboré) 45% -kal csökkenti a vastagbélrák kockázatát.

Forrás - A Stony Brook Egyetem tanulmánya, amely 2 291 egyént vizsgált négy éven át. Eredményeiket az American Journal of Gastroenterology 2005-ben tette közzé.

  1. Lassítja az agy öregedését

Bizonyíték - Az agyfunkció hanyatlása jelentősen gyorsabb mértékű a bort egyáltalán nem fogyasztóknál, mint a mérsékelt borfogyasztóknál.

Forrás - A Columbia Egyetem Neuroepidemiology szaklapban 2006-ban közzétett tanulmánya, mely 1416 embert vizsgált.

https://www.foodandwine.com


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.