Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

72 magyar aranyérem a Berliner Wein Trophy-n

Magyarország 77 érmet nyert a legnagyobb OIV borversenyen, a Berliner Wein Trophy-n. 2 nagyarany, 70 arany és 5 ezüstéremmel bizonyította, hogy a magyar borok többsége kiemelkedő minőségű! Mivel az összes bor bemutatására itt nincs lehetőségünk, összeszedtünk egy 20-as listába az ajánlatunkat.

A Tokaji borvidék borai

Gróf Degenfeld Édes Szamorodni 2017 - Színe szalmasárga. Illata komplex, melyben az akácméz és az aszalt sárgabarack jegyek érvényesülnek. A szájban a friss, üdítő savakat követi az ízében is visszatérő aszalt sárgabarack és az akácméz erőteljes párosa, melyet érlelt, gyümölcsös aromák tesznek teljessé. Mindemellett a hosszú hordós érlelés jellegzetes ízvilágát is szépen közvetíti a bor.

Gróf Degenfeld Andante Furmint Botrytised 2016 - Az Andante egy igazi kerek bor, melyet rendkívül jó sav-cukor aránya tesz felejthetetlenné. A már-már aszúhoz illő 192 g/l maradékcukor élénk savérzettel egészül ki a borban. Ízében és illatában az akácméz és a sárgabarack aromája vegyül a hordós érlelés jegyeivel, melyeket a hosszú, elegáns lecsengés tesz teljessé.

Gróf Degenfeld Zomborka Furmint 2017 - Illatában a hordós érlelésre jellemző jegyek mellett alma és fahéj aromák érezhetőek, enyhén édeskés, vaníliás jegyekkel fűszerezve. A finomseprős érlelésnek köszönhető krémes kortyot a furmint élénk savai teszik gazdaggá. Az újfahordós érlelés jólesően hosszú lecsengést biztosít.

Holdvölgy Eloquence Édes Szamorodni 2010 - Az illat sejtelmes: keleti fűszerek, mandarin és az őszibarack. Ízben egyik pillanatban friss ananász és mangó, a másikban a grapefruit fanyar citrusossága kap hangsúlyt, véget nem érő lecsengéssel, finomra hangolt sav-cukor egyensúllyal, végtelenül izgalmas harmóniával.

Holdvölgy Meditation Furmint 2018 - Dűlőszelektált száraz furmint. Kifinomult és modern. Elegáns illatából sárgabarack és birsalma esszenciája árad. A passiógyümölcs-, pink grapefruit és birsalma szelíd rétegeivel érkező, ám határozott egyensúlyú kortyok mélyítik el igazán ezt a tudatos fantáziaképet.

Pajzos Aszú 5 Puttonyos 2016 - Aranyszínű, gazdag és aromás aszú. Illatában a méz, a sárgabarack és a trópusi gyümölcsök dominálnak, az aszúkra jellemző botritiszes aromák mellett. A viszonylag magas savtartalommal tökéletes egyensúlyban lévő maradék cukor tartalom adja az eleganciát és a Pajzos stílust.

Royal Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016 - Szép aranysárga színű, összetett illatjegyekkel rendelkező aszúbor. Illatában gazdag gyümölcsösség, sárgabarack és fűszerek, ízében füge és barack jellemzik, szép botritisz jegyekkel. Kiegyensúlyozott édességét ropogós savai szépen egészítik ki, üde friss érzettel párosulva, hosszú lecsengéssel.

Royal Tokaji Aszú 6 puttonyos 2016 – Nagyarany díjas. Illatában rendkívül gazdag, melyben fűszeres jegyeket és egy csipetnyi grépfrútot fedezhetünk fel. Ízében telt, visszaköszönnek a fűszeres jegyek, a citrusfélék, őszibarack és a sárgabarack. Magas cukortartalmát nagyon finom és elegáns savak egyensúlyozzák ki. Hosszú a lecsengése.

Egyéb fehérborok

Nyakas Aligvárom 2020 - Friss, üdítő cuvée a budai dombok között megbúvó Aligvárom-dűlő érett szőlőjéből. Vidám, élénk, a meszes talaj savaival, citrusokkal és fehér virágokkal.

Pálffy Riválisok 2019 - Furmint, rajnai rizling és olaszrizling egyenlő arányban. Saját terület, alacsony tőketerhelés. Egészfürtös préselés után spontán erjesztve. Palackozás előtt 12 hónapig érlelődött finomseprőn. Fajtánként 1-1-1 legszebb hordó lett házasítva.

Steigler Prémium Furmint 2019 (BIO) - Megfelelő levegőztetés után mutatja meg igazán magát, benne érett fehér húsú gyümölcsökkel, finom tölgyaromákkal, mézes virágos jegyekkel. Szájban határozott savgerinc fogad, melyet a hordóból származó fanyar jegyek tovább gazdagítanak. Az ízében jól érezhető ásványosság is fokozza jellegzetes férfias karakterét. Nagy testű bor, hosszabb érlelési lehetőséggel, koncentrált és hosszú aromatikával.

Szászi Endre Kabócás Olaszrizling 2018 BIO - A szigligeti Kabócás dűlőben található 30 éves olaszrizling tőkékről származó szőlőből, kizárólag kiemelkedő évjáratokban készülő dűlőszelektált tételünket.

Rozék és vörösborok

Etyeki Kúria Kékfrankos 2016 - Illatában intenzív feketeribizli, borsos jegyekkel, pörkölt, friss aromával. Szájban finom tanninszerkezetet mutat. Könnyen megszerethető vörösbor.

Frittmann Rosé Cuvée 2020 - A halvány rózsaszínű bor illatában cseresznyés, epres, csipkebogyós jegyeket érzünk, némi fűszeresség társaságában. A kortyban ugyanez a vidám, gyümölcsös aromatika jelenik meg, hála a bor szerkezetének, amelytől mintha csak még kifejezőbbek lennének a zamatok. A könnyed test, az alacsony alkoholtartalom és a ropogós savak teszik üdévé ezt a bort.

Polgár Cuvée Barrique 2012 - Október végén szüretelt cabernet sauvignon és franc nászából született a szeder és áfonya illatú, elegáns színvilágú, puha tanninokat érlelő vörösbor. Az újhordós érlelésből származó kellemesen füstös, csokoládés és fahéjas aromák diszkrét keretbe foglalják a bor gyönyörű gyümölcsösségét.

Polgár Elixir Cuvée 2012 – A pincészet kizárólag kimagasló évjáratokban készülő csúcsbora! Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és kékfrankos fajták válogatott szemeiből készült, mely mesterien egyesíti a négy fajta legszebb értékeit. A hosszú újhordós érlelésből származó csokoládés, fahéjas aromák harmonikusan simulnak össze az aszalt erdei bogyós gyümölcsök illatával, ízével. Szűrés nélkül palackozva!

Steigler Prémium Kékfrankos 2019 - Koncentrált illatában fekete húsú gyümölcsök, nemes tölgyaromák, hordófűszerek, dohány, valamint keserűcsokoládé és rumos meggy uralkodik. Ízében testes és sokrétegű, szinte krémes textúrájú bor. Kivételesen gazdag és összetett aromatika jellemezi. Hosszú lecsengés, ásványosság és kissé még rakoncátlan szerkezet várja, hogy idővel minden összetevő tökéletesen egyesüljön ebben az ígéretes borban.

Szeleshát Bikavér Prémium 2017 - A birtok első bikavére egy kiemelkedő évjáratból. A házasítást összeállítás után még 12 hónapot érlelték 40 hl-es, első töltésű francia tölgyfahordóban. A kékfrankos gerinc mellett cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot és kadarka teszi elegánssá ezt a különleges szekszárdi bikavért.

Takler Syrah Prémium 2017 - Feketébe hajló szín, vanília, újvilágra emlékeztető illatok, kávé és tiramisu. Minden részlete erőteljes, testes, gazdag, a hordó fűszereivel, pörkölt jegyeivel és a jól beérett szőlő minden gazdagságával.

Takler Szenta-hegyi Cabernet Franc 2017 - Egy rendkívül izgalmas és lendületes bor, a kiváló adottságú, bátaszéki Szenta-hegyről. Illatában és ízvilágában is az erdei gyümölcsök, legfőképpen az áfonya és az érett feketeszeder a legmeghatározóbbak. Telt és gazdag, érett taninokkal és finom fahordós jegyekkel.

A díjazottak teljes listája ITT található meg.


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.