Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

5 dolog, amit nem tudtál a sauvignon blanc-ról

Ropogós, csípős, gyakran bodza, széna, fű és zöld gyógynövényes ízekkel, néha trópusi jegyekkel. A Sauvignon Blanc olyan klasszikus fehérbor, ami szinte kötelező a melegebb időben. Fogyasztása 8-10 °C-on ajánlott.

Eredetileg a franciaországi Bordeaux régióból (vagy a Loire-völgyből) származik, és csodálatosan jól alkalmazkodott külföldön is. Egyes szakértők szerint az új-zélandi Sauvignon Blanc a világ legjobbja, de Ausztria, Chile, Dél-Afrika és Kalifornia borászai is készítik ezt a csodálatos bort. Itthon jellemzően az Etyek-Budai borvidék szőlőfajtája.  Imádja a hűvösebb éghajlatot, amely hosszú ideig hagyja érni és illatjegyeit kiteljesíteni, de a melegebb éghajlathoz is jól alkalmazkodik, ahol trópusi gyümölcs és almajegyeket mutat.

5 kevéssé ismert tény a Sauvignon Blancról

  1. Nagyon könnyű ételhez párosítani. Bármihez jó, amire rányomnád a citromot. Hideg tengeri tál? Jöhet. Grillezett hal? Szintén. Sült zöldségek? Naná. Fantasztikus az érett sajttal és a spárgával is.
  2. Romantikus múltja van. Évszázadokkal ezelőtt egy napos francia szőlőben a Sauvignon Blanc találkozott a Cabernet Franc-al. Keresztezték egymást, és...: létrehozták a Cabernet Sauvignont.
  3. Van álneve. Fumé Blanc - Kaliforniában az 1960-as években született és Robert Mondavi népszerűsítette. A Fumé Blanc Sauvignon Blanc. Időnként tölgyben érlelik, füstös jegyeket adva hozzá (a fume füstöt jelent).
  4. Van egy francia legjobb barátja. Franciaországban a Sauvignon Blanc-t gyakran keverik Sémillion-nal.
  5. A legvadabb bor. Nagyon sok munka szükséges ahhoz, hogy ez az energikus szőlő ne váljon ellenőrizhetetlenné („sauvignon” jelentése „vad”).

Világnapja május 6. - Koccintsunk vele, rá!


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.