Előjegyzés
Bor Outlet
Utolsó palackok
Magyar borok
Külföldi borok
Kiegészítők

5 borvidék, amelyre érdemes odafigyelni 2024-ben

A Forbes magazin minden évben összegyűjti, szakértők szerint melyek lesznek azok a borrégiók, melyek előtérbe kerülnek, s boraira érdemes odafigyelni. Általában olyan borvidékekről van szó, amelyeket eddig mellőztek vagy elfelejtettek. Mutatjuk is, neves sommelierek szerint melyek ezek a régiók:

Szicília

Szicília aktív vulkánjának vidéke ad otthont a világ egyik legegyedibb, legizgalmasabb, terroir-alapú, testes borainak, amelyek olyan népszerű borokkal rivalizálnak, mint a burgundi vagy a barolo. A borvidék a strukturált és érett borok kedvelői számára ugyanolyan széles választékot kínál, mint a gyógynövényes vagy gyümölcsös borok ízvilágát kedvelőinek. Fedezze fel a Borbolt szicíliai kínálatát!

Ez is érdekelheti: Olaszország 10 legtöbbet ültetett szőlőfajtája

Görögország

A görög borok évről évre egyre népszerűbbek. Eddig a legtöbben csak a mazsolabort és az assyrtiko-t ismerték, de egyre többen fedezik fel az ország egyéb őshonos szőlőfajtáiból készült borokat is, amelyek igen zamatosak.

Grúzia és Örményország

Grúzia és Örményország a világ legrégebbi pincészeteinek ad otthont, azonban a szovjet uralom alatt a boripar összeomlott és boraik népszerűsége is nagyot zuhant. Az elmúlt két évtizedben szerencsére az elkötelezett termelők újjáélesztették a régió borászati kultúráját, és kiváló borokkal látják el a világot.  Érdemes megkóstolni az olyan őshonos fajtákból készült boraikat, mint a shavkapito, goruli mtsvane vagy voskehat és areni noir.

Ez is érdekelheti: Kóstoljon bele a világ legősibb borainak világába!

Dél-Afrika

Dél-Afrika borai olyan kiváló minőséget mutatnak megfizethető áron, hogy akár a Baroloval vagy a Napa-völgy boraival is felveszik a versenyt. Dél-Afrika leggyakrabban ültetett szőlőfajtája, a chenin blanc nem véletlenül ejti rabul a fehér borok rajongóit: méltó versenytársa az olyan népszerű fajtáknak, mint a chardonnay, pinot grigio vagy sauvignon blanc.

Portugália

Portugália éghajlata és természeti adottságai ideálisak számos őshonos szőlőfajta termelsztésére, amelyekből nemcsak a híres portói, de üde és friss fehér, valamint gazdag vörösborok egyaránt készíthetőek. Ráadásul gyümölcsös ízviláguk és jellegzetes ásványi karakterük különös egyediséggel ruházza fel a portugál borokat. Az egyedülálló terroirral rendelkező, minőségi portugál borok népszerűsége és elismertsége folyamatosan nő.

Ez is érdekelheti: Mi az a Vinho Verde?


- Vissza -
   
Az áraink az áfát tartalmazzák és forintban értendők.
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.